Companiile private din România au fost restructurate operațional, astfel încât circa 55% dintre manageri au implementat telemunca, iar 20% au renunțat la spațiile de birouri.
“Avem 55% dintre managerii privaţi care apelează la telemuncă, ceea ce înseamnă că aceste companii sunt cel puţin parţial digitalizate. Avem 20% dintre managerii români care au trimis oameni în şomaj tehnic, avem 17% dintre manageri care au operat concedieri, 14% dintre managerii români care au redus salarii şi 20% dintre managerii români în companii private care au renunţat la spaţii de birouri. Ca şi măsuri de restructurare operaţională, nu avem date din companiile de stat. Mă gândesc că am putea să facem o astfel de paralelă ca să vedem şi măsurile operaţionale care s-au luat de către aceste companii de stat. Mai mult, şi ceea ce este mai important – este să vedem cum operează companiile de stat cu aceste datorii istorice sau cu restructurarea financiară”, a spus Andrei Cionca, CEO și co-fondator Impetum Group.
Din păcate, 31 de societăți de stat cu pierderi de două miliarde de lei anual, doar cinci au apelat la măsuri de restructurare financiară.
“Am ales 31 de companii de stat aflate în dificultate, în ultimii trei ani. Aceste 31 de companii au în total pierderi de 2 miliarde de lei pe an, au datorii totale de 11 miliarde de lei şi o cifră de afaceri în 2019 de 9 miliarde de lei şi 65.000 de angajaţi. Problema este că din aceste 31 de companii în reală dificultate financiară, doar cinci au aplicat pentru măsuri de restructurare financiară prevăzută de legislaţia românească şi anume. Noi ne-am dori ca toate companiile de stat supraîndatorate să aplice pentru soluţii legale”, a mai precizat acesta.
Companiile private din România au fost restructurate operațional, astfel încât circa 55% dintre manageri au implementat telemunca, iar 20% au renunțat la spațiile de birouri. “Avem 55% dintre…
Piața hotelieră din România a scăzut cu 87% în 2020, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Cu toate astea, continuă să fie atractivă pentru operatorii care sunt încrezători în revenirea a…
Executivul va analiza posibilitatea de prelungire a scutirii de la plata impozitului specific de către HORECA până la vară, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu. Urmează ca Ministerul Finanțe…
Constructorul auto Dacia va începe precomenzile pentru primul model electric în data de 20 martie 2021. Acesta va costa între 16.800 şi 18.100 de euro. “Începând din 20 martie, Dacia…
Cea mai mare scumpire în luna februarie 2021 a fost la energie electric, cu 17,2% față de aceeași perioadă din anul trecut, arată INS. Dintre alimente cel mai mult a crescut prețul la fasole boabe și…
Plafonul minim pentru care se achită contribuțiile sociale la bugetul de stat este de 27.600 de lei în 2021. Acesta este corelat cu salariul minim pe economie și trebuie plătite taxele la sistemul public de…
Premierul Florin Cîțu anunță continuarea programului IMM Invest de acordare a garanțiilor pentru credite și a programului IMM Factor, de acordare a unor facilități de garantare pentru finanțarea creditului…
Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru ratificarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii prin care se va retehnologiza Unitatea 1 și se va extinde capacitatea CNE…
Aportul tehnologiei informației IT&C la PIB este estimată la 8,6% în anul 2019, ceea ce reprezintă sub media UE și la egalitate cu statele din jur, arată studiul ANIS, realizat de Ernst&Young….
Rata şomajului s-a situat la 5,6% în ianuarie 2021, cu circa 474.000 de persoane înregistrate, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Dintre aceștia, 5,7% sunt bărbați și 5,5% su…
Aproape în fiecare zi, premierul Florin Cîţu se laudă că bugetul său este unul dedicat investiţiilor, că vorba aceea, dacă el nu şi-l laudă, atunci cine s-o facă? „Acest buget are în centru investiţiile….