Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților. Stăriile au evoluat până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid, arată un raport al Organzației “Salvați Copiii România”.
De asemenea, cercetările recente realizate de Save the Children la nivel internațional evidențiază faptul că unul din patru copii se confruntă cu anxietatea. De la debutul pandemiei, aproximativ 65% dintre copii au sentimente de neputință, de singurătate și de frică de izolare de cei dragi.
În doar 8,1% dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizației „Salvați Copiii România” în primul an de pandemie, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic (opoziționism, ADHD/ADD, tulburări de vorbire, intelect liminar sau tulburări de neurodezvoltare), arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România în luna iunie.
În anul marcat de restricțiile sociale impuse de pandemie (martie 2020 – martie 2021), printre care închiderea școlilor și trecerea la educația online, centrele de consiliere ale Organizației Salvați Copiii au preluat copii și adolescenți care au dezvoltat diferite tulburări emoționale, în proporție majoritară dezvoltate pe fondul contextului psiho-social.
Astfel, cele mai frecvente diagnostice în cazul preșcolarilor au fost reprezentate de anxietate și anxietatea școlară (dificultățile de readaptare școlară). Diminuarea concentrării la orele online, precum și scăderea abilităților și a interacțiunilor sociale au condus la multiplicarea episoadelor de furie și irascibilitate. În plus, imposibilitatea de a face activități în aer liber și de a ieși în afara casei a intensificat comportamentele de tip anxios.
Salvați Copiii România organizează, în perioada 7 – 10 septembrie, la Bran, în județul Brașov, cea de-a treia ediție a Taberei Sănătății, la care participă 80 de copii din întreaga țară, pentru a lua parte la dezbateri și activități ce au ca scop reducerea impactului pandemiei asupra bunăstării lor mintale și asupra sănătății generale.
Pe parcursul celor patru zile de tabără, copiii vor participa la ateliere menite să îi ajute să exploreze relația cu emoțiile și gândurile care îi copleșesc. Atelierele vor cuprinde teme precum: sănătatea emoțională a copiilor, managementul socio-emoțional în mediul școlar și fenomenul de cyberbullying. Activitățile vor fi desfășurate de experți ai Organizației Salvați Copiii România, împreună cu voluntari facilitatori.
Un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților. Stăriile au evoluat până la consecințe…
Sindromul Guillain-Barré este un efect secundar foarte rar al vaccinului anti COVID-19 produs de AstraZeneca, după cum a decis Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie AFP. Au fost…
Există câteva analize medicale extrem de simple și uzuale care, interpretate corect de medic, pot da indicații prețioase despre starea generală de sănătate și pun în evidență existența unor eventuale…
Vaccinul italian eVax împotriva COVID-19 are rezultate preliminare pozitive. 90% dintre voluntari au produs anticorpi sau au avut răspuns imunitar. Faza a doua de testare nu se poate face după planul stabilit ini…
Ati simțit vreodată că sunteți prea emoționali sau că lucrurile pe care le credeți adevărate sunt doar închipuiri în mintea dumneavoastră? Cunoașteți pe cineva care vă face să vă simțiți neliniștiți…
Directorul general Pfizer, Albert Bourla, spune că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID în fiecare an. Experții cred că pandemia se poate întinde până în 2023. Albert Bourla a declarat că vor fi…
Riscul de tromboză este mai mare pentru persoanele care trec prin COVID-19 decât pentru cele care se vaccinează, potrivit unui studiu care a analizat datele a peste 29 de milioane de oameni din…
Chiar dacă nu ne apucăm de luni sau de la 1, tot ne va fi uneori dificil să rămânem într-un program de schimbare a obiceiurilor alimentare. Medicul nutriţionist Laura Ene a elaborat o serie de metode de ne…
Un nou studiu arată că malaria şi decesele cauzate de această boală ar putea fi reduse cu 70%. Soluţia găsită de cercetători este vaccinarea populaţiei înainte de sezonul ploios, pe lângă administrarea de…
RO Vaccinare citează un studiu din SUA potrivit căruia au fost înregistrate 4.404 cazuri și 37 de decese la persoane tinere din cauza sindromului inflamator multisistemic pediatric asociat COVID-19. Mii de…
Ministerul Afacerilor Externe anunță că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere a stării de Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională (USPII),…
Schimbările climatice produc efecte asupra animalelor de companie. Deoarece temperatura globală este în creștere, puricii, căpușele, musculițele și țânțarii nu mai dispar pe parcursul iernii și au devenit o…
Guvernul a aprobat ordonanța care reglementează vaccinarea anti COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate. Pentru…