Circa 72% dintre angajații români aleg un loc de muncă în funcție de disponibilitatea de a lucra de acasă, arată studiul EY România “Munca în noile condiţii”.
La nivel mondial, peste 50% dintre salariați și-ar da demisia dacă nu au opțiunea de a munci de la distanță.
Înainte de pandemie, această formă de lucru nu era folosită în România deoarece companiile nu credeau în eficința lucrului de acasă. 48% dintre respondenți au spus că nu au folosit telemunca în relaţiile profesionale.
“Cea mai mare provocare pentru salariaţii care au lucrat de acasă a fost gestionarea programului de lucru şi a orelor efectiv lucrate: 38% dintre participanţii la studiu au declarat că au lucrat mai multe ore în perioada pandemiei, iar 54% şi-au modificat orarul clasic de lucru în diferite forme”, arată cercetarea.
Totodată, 68% sunt mulțumiți de facilitățile activității la distanță, iar 73% cred că sarcinile au fost îndeplinite la nivelul cerut.
Însă 24% dintre angajați au avertizat că munca de acasă le-a afectat viața personală și 14% au semnalat reducerea colaborării și comunicarea ineficientă.
Beneficiile semnalate au fost reducerea costurilor de transport pentru 23% dintre salariați, modalități mai eficiiente a activității – 16%, concentrare mai bună – 14%.
Astfel, 49% dintre respondenți au spus că vor să lucreze în sistem hibriid, iar 21% doresc să muncească permanent de la distanță. 62% susţin că managementul lor direct încurajează munca de acasă. Maii mult, 32% vor să renunțe la serviciu dacă nu li se va permite să muncească hibrid.
Studiul a fost realizat în perioada iunie – iulie 2021 pe 542 de respondenţi din transport şi logistică, media şi divertisment, petrol şi gaze, farmaceutică, construcţii şi inginerie, autovehicule, producţie industrială, produse de larg consum, bancară, piaţa de capital, tehnologia informaţiei.
72,8% dintre antreprenorii chestionați de Consiliul Național al IMM-urilor din România au răspuns că au înregistrat creșteri de costuri cuprinse între 10-30%, 18,5 % de peste 30%, iar 8,7% au spus că sub 10%,…
Circa 60% dintre antreprenorii chestionați de Consiliul Național al IMM-urilor din România cred că majorarea salariului minim ar trebui făcută prin reducerea fiscalității, iar 40% susțin că taxele – CAS,…
Circa 72% dintre angajații români aleg un loc de muncă în funcție de disponibilitatea de a lucra de acasă, arată studiul EY România “Munca în noile condiţii”. La nivel mondial, peste 50% dintre…
Guvernul a aprobat, în ședința de marți, prima rectificare bugetară a anului, bazată pe o creștere a PIB de 7%, de la 4,3% estimată la începutul anului, precum și pe un deficit bugetar de 7,13% din PIB, în…
Leul atinge un nou maxim iistoric în raport cu moneda europeană, situându-se la 4,9488 lei, precedenta valoare maximă fiind atinsă pe 6 septembrie, de 4,9475 lei. Creșterea este de 0,0013% față de…
Circa 100.000 de joburi au fost disponibile în perioada verii, între iunie-august 2021, cu 38% mai multe față de același interval de anul trecut, arată platforma online eJobs. “Sezonul estival, de regulă, este…
Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul II din acest an, raportat la perioada precedentă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB-ul a înregistrat un avans de 13% pe serie brută şi de…
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, la un randament mediu de 4,34% pe an, potrivit datelor publicate de Banca…
Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra pieței imobiliare din București este nevoie să vizualizezi o ofertă cât mai vastă și variată de anunțuri. Sunt necesare informații detaliate care acoperă…
Dacă iarna va fi lungă şi va exista o criză a gazelor în Europa, unele companii din industrie îşi vor înceta activitatea, a avertizat Centrica, companie britanică şi unul dintre cei mai mari furnizori de…