A debutat Copa America 2021. Nationala Braziliei, descatusata in meciul de deschidere. Ce-a facut Neymar

0
30

Copa America 2021, campionatul echipelor nationale de fotbal din America de Sud, a debutat duminica, 13 iunie, in Brazilia, dupa ce nu s-a desfasurat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, conform agerpres.ro.

Competitia a stat sub semnul incertitudinii si anul acesta, dupa ce cu cateva saptamani inaintea debutului gazdele desemnate, Columbia si Argentina, si-au retras organizarea, prima din cauza problemelor sociale, iar a doua din cauza COVID-19. Brazilia a acceptat cererea CONMEBOL de a gazdui turneul si competitia a demarat dupa ce Curtea Suprema de la Brasilia si-a dat acordul.

Cele zece echipe din America de Sud au fost impartite in doua grupe, cele 28 de meciuri urmand sa fie gazduite de patru orase si cinci stadioane: Rio de Janeiro (Estadios Maracana si Nilton Santos), Brasilia (Estadio Mane Garrincha), Goiania (Olimpico Pedro Ludovico) si Cuiaba (Arena Pantanal).

Brazilia este detinatoarea trofeului, castigat in 2019, in Grupa A. Finala se va juca pe 11 iulie, pe Maracana.

Grupa A: Argentina, Bolivia, Uruguay, Chile, Paraguay;
Grupa B: Brazilia, Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru.

Turneul de anul acesta a debutat duminica, la Brasilia, cu partida Brazilia – Venezuela, in Grupa A. “Selecao” a castigat cu 3-0, goluri marcate de Marquinhos (min.23), Neymar, din penalty (64) si Gabriel Barbosa (89).

In primul meci din Grupa B, Columbia a invins Ecuador cu 1-0, cu reusita lui Cardona (min.42).

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here