A scapat de kilogramele in plus si a castigat doua curse. Sacrificiile unuia dintre cei mai apreciati piloti romani

0
250

Octavian Ciovica, unul dintre cei mai apreciati piloti romani, s-a impus in prima editie a Harghita Challenge, dupa ce cu o saptamana inainte isi adjudecase Cupa Cheile Gradistei.

Statiunea Harghita Bai a fost locul unde si-au dat intalnire cei mai iscusiti piloti de MotorSport din Romania. Acestia au participat la Harghita Challenge, iar spectatorii veniti in numar mare si respectand conditiile de distantare impuse de pandemie, au putut admira masinile preparate ale sportivilor.

“Ma bucur foarte mult ca am gasit aici un sprijin fantastic si dorinta de a porni un proiect pe termen lung cu autoritatile locale. Ideea a pornit de la a organiza o etapa de coasta in divizia a doua, undeva in alta parte a judetului, dar la propunerea autoritatilor locale de a impulsiona putin zona, de a promova statiunea, am zis am zis sa facem treaba asta”, a declarat Adrian Teslovan, pilot.

Cursa a tinut sapte ore, iar la final Octavian Ciovica a iesit invingator. Asta dupa ce cu o saptamana inainte castigase si Cupa Cheile Gradistei.

Pilotul s-a pregatit intens pentru aceasta cursa. A facut multe sacrificii alimentare, a scapat de kilogramele in plus, fapt care l-a ajutat enorm in cursa.

“Eu am slabit mult, masina a suferit modificari din punct de vedere al greutatii, al aerodinamicii. Trebuie sa fim in forta pentru a fi numarul unu asa cum ne dorim la finalul sezonului”, a recunoscut Octavian Ciovica, pilot.

Chiar daca nu a mai participat de un an la nicio competitie dupa accidentul suferit la Raliul Transilvaniei, Alexandru Pitigoi a fost prezent la cursa, iar la final s-a clasat pe locul al treilea.

“Ma bucur ca am reusit sa ajung la prima cursa pe anul acesta. In plus, am vrut sa imi testez masina, sa vad daca e totul in regula cu ea si, daca pot sa obtin si un rezultat bun, este extraordinar”, a completat Alexandru Pitigoi, pilot.

Pentru acest sezon, Alexandru si-a propus sa participe la mai multe etape de viteza in coasta si sa ia o pauza de la cele de raliu unde participa de peste 20 de ani. Prezent la eveniment, Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului l-a premiat pe castigator, care a primit un cec in valoare de 500 de euro si titlul de “King Of The Hill”.

Ce este o etapa de viteza in coasta?

Viteza in coasta reprezinta una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodata si una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate in Romania. Intr-o cursa de viteza in coasta fiecare concurent urmareste sa obtina cel mai scurt timp (de unde termenul de viteza) pe un traseu de asfalt cu diferenta de nivel de parcurs in urcare (de aici si denumirea de “coasta”).

Startul se da individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu.

Conform regulamentului Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapa de viteza in coasta daca are minim 3 km lungime, iar asfaltul este de buna calitate. Etapa de la Harghita Bai a durat 7 ore si a cuprins un traseu de 4 kilometri, pe care pilotii l-au parcurs de 6 ori: o data in recunoastere, de 3 ori in antrenamente si doua manse de concurs, iar toti timpii se acumuleaza.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here