În cazul în care activitățile casnice ar fi reglementate, circa 1,2 milioane de persoane ar putea beneficia de asigurări de sănătate și pensie.
“Am dezbătut astăzi reglementarea activităţilor casnice cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor, având cu toţii convingerea că acest demers va aduce o serie de avantaje pentru piaţa muncii şi pentru sistemul public de pensii, dar mai ales pentru toţi cei care astăzi muncesc în acest fel, fără a fi asiguraţi medical şi fără a putea să obţină un drept de pensie. Potrivit datelor INS, avem 39% din populaţie inactivă şi estimăm că aproximativ 1,2 milioane de persoane ar putea obţine aceste drepturi odată ce activităţile casnice, care în prezent se desfăşoară majoritar la negru, vor fi reglementate corespunzător”, a scrie ministrul Muncii și Protecțiiei Sociale, pe Facebook.
“Ne dorim ca aceste activităţi să fie accesibile şomerilor indemnizaţi şi beneficiarilor de venit minim garantat şi lucrăm pentru a obţine cea mai bună variantă tehnică, astfel încât activităţile casnice să fie suficient de atractive pentru ca oamenii să prefere să lucreze legal, nu la negru”, a mai precizat aceasta.
Ea mai spune ca a discutat despre acest lucru cu reprezentanți ai sndicatelor și patronatelor.
În cazul în care activitățile casnice ar fi reglementate, circa 1,2 milioane de persoane ar putea beneficia de asigurări de sănătate și pensie. “Am dezbătut astăzi reglementarea activităţilor casnice cu…
Primăria Deva a demarat un proiect european de peste 21,8 milioane de lei, aproximativ 4,5 milioane de euro, cu TVA, pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului. Proiectul prevede ca spaţiul cuprins…
În acest an au fost listate 29 de companii la Bursa de Valori București și cel puțin tot atâtea se află pe lista de așteptare, spune președintele BVB, Radu Hanga. “E un an record la Bursa de Valori…
A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu Autostrada Sibiu – Pitești, via DN 73C, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. “A fost lansată licitaţia pentru…
Sfârșitul pandemiei de coronavirus aduce angajații în birouri, ceea ce va duce la creșterea chiriilor la un nivel apropiat de anul 2019, arată analiza realizată de compania de consultanță imobiliară…
O călătorie cu autocarul poate fi o experienţă de povestit nepoţilor: peisajele care se vor vedea pe geam, oamenii întâlniţi şi poveştile lor interesante, situaţiile amuzante, cu siguranţă sunt surse de…
Pe lacurile Tarnița și Fântânele a fost interzisă navigația ambarcațiunilor care utilizează combustibili fosili, în continuare fiind permise cele electrice, cu vâsle, vele sau pedale, arată un ordin…
Industria iGaming este o sursă inepuizabilă de divertisment, care oferă și șansa de obținere a unor premii, majoritatea fiind sub formă de bani. Una dintre cele mai îndrăgite este cea de…
Guvernanța corporativă asigură conducerea eficientă a companiei, ceea ce o face atractivă pentru investitori, a precizat președintele BVB, Radu Hanga. “Guvernanţa corporativă nu este un concept teoretic. …
Mai multe controale au fost desfășurate la furnizorii de gaze naturale și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 400.000 de lei pentru că nu au răspuns la timp sesizărilor depuse de…
România se află printre statele UE cu cel mai mare deficit de cont curent, cu minus 3 miliarde de euro în primul trimestru din 2021, fiind depășită doar de Franța, cu minus 11 miliarde de euro. UE a înregistrat…
Comisia Europeană a început o anchetă asupra măsurilor de sprijin acordate de statul român companiei aeriene TAROM. Acestea se riidică la 190 de milioane de euro iar executivul comunitar vrea să stabilească…