Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere”

0
279

Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere” Lucian Alecu Florin Cîțu

Economistul Adrian Câciu atrage atenția asupra unei noi legi care crește „plafonul datoriei publice la 55% din PIB fără sa ai o lege obligatorie care sa prevadă reducerea datoriei în termenul cel mai scurt”. Economistul consideră că  noua mișcare a Guvernului Cîțu va avea „efecte dezastruoase pe plan macroeconomic”.

„Din punctul meu de vedere legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și in viteză de catre actuala putere prin adoptarea, pe repede înainte, a legii plafoanelor.

Nu mai spun de faptul că se vine cu o prostie cu efecte dezastruoase pe plan macroeconomic în care datoria publică suplimentar creată este mai mare decât cresterea PIB nominal.

Dar cresterea plafonului datoriei publice la 55% din PIB fără sa ai o lege obligatorie care sa prevadă reducerea datoriei în termenul cel mai scurt este viol fiscal-bugetar si macroeconomic.

Toți tac.

Si va spun de ce:

Pentru ca dupa ce vor face datorie nesustenabila vor creste taxele la cer si vă vor jupui.

Iar voi veți ramane și fără piele și fără efecte ale banilor împrumutati.

Iar ca ticalosia să fie maximă, 60% din datoria publica nou creată (peste 80 miliarde lei) se scoate in afara țării pe importuri.

Aplauze, va rog!

Instituțiile care ar trebui sa vegheze la stabilitatea financiară a statului român aplaudă la rândul lor, pentru că, nu? Nu conteaza instituția ci scaunul sau sinecura!” scrie Câciu pe pagina sa de Facebook.

Adrian Câciu: „Legea responsabilității fiscal bugetare este violată cu dispreț și în viteză de către actuala putere”

Economistul Adrian Câciu atrage atenția asupra unei noi legi care crește „plafonul datoriei publice la 55% din PIB fără sa ai o lege obligatorie care sa prevadă reducerea datoriei în termenul cel mai…

Cum îți menții stabilitatea financiară, ca să-ți poți îndeplini obiectivele pe termen lung

O vacanță exotică într-un loc în care nu ai mai fost, transformarea unui hobby într-un business de familie, să ai propria casă sau mașină, toate acestea se pot număra pe lista ta de dorințe. La nivel…

Datoria publică ar putea ajunge la 51% din PIB în 2020

Datoria publică ar putea ajunge la 51% din PIB într-un interval de 12 luni.  Totodată, deficitul bugetar ar putea ajunge la 7,4% din PIB în acest an, iar inflația se va situa la 2,58%, arată un sondaj…

Ce spune ministrul Energiei despre gazele naturale din Marea Neagră

Pentru prima oară vor fi extrase gaze naturale din Marea Neagră în acest an, dn perimetrul Aurora, de către compania Black Sea Oil&Gas. Din zăcământul Neptun Deep forarea va începe în 2025,…

Cimitirul oilor de la Smârdan - Anchetatorii, pe urmele cadaverinei şi putrescinei în apă
Galerie Foto Ancheta în cazul oilor îngropate la marginea localităţii tulcene Smârdan, în loc să fie incinerate de firma Cazacioc&Co, care fusese plătită pentru acest lucru, continuă să scoată la lumină lucruri greu…

Raluca Turcan, după întâlnirea cu liderii minerilor: Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, luni, după o întâlnire cu liderii minerilor, că se vor aloca bani în trei tranșe pentru achitarea drepturilor salariale restante. „Vom…

Euroins amendată pentru a doua oară de ASF

Euroins România Asigurare Reasigurare a fost amendată cu 500.000 de lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele de neacordare a despăgubirilor și pentru plata…

Românii cheltuie 250 de euro pe an pentru cafele, sucuri și snack-suri din vendomate

Românii cheltuie 250 de milioane de euro în fiecare an pe cafele, sucuri sau snack-suri disponibile în vendomate, arată un studiu publicat de Creasoft IT. “În România există în prezent 120.000 de…

Românii plătesc unele dintre cele mai mari dobânzi la credite din UE

România plătește una dintre cele mai mari dobânzi anuale efective (DAE) din UE, de 30341% pentru un credit de 180 de euro acordat de un IFN (instituție financiară nebancară, pentru 30 de zile, arată un studi…

Delgaz Grid a investit 3 miliarde de lei în infrastructura de gaze naturale

Compania Delgaz Grid a investit circa 3 miliarde de lei în modernizarea infrastructurii de gaze naturale, în ultimii 15 ani. Numărul clienților a crescut cu 56%, ajungând la 1,87 de milioane. Au fost efectua…

Activele fondurilor de investiții au crescut cu 23% în 2020

Fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat active în valoare de peste 77,6 miliarde de lei în ianuarie 2021, cu 23% mai mari față de aceeași perioadă din anul anterior, arată Autoritatea de…

Voucherele de vacanță pleacă de la noi și se implementează în Rusia. Vladimir Putin a adoptat sistemul românesc pentru turism

Voucherele de vacanţă au prelungit sezonul pe litoral, au crescut vânzările la munte şi staţiunile balneo, dar și în zone mai puțin vizitate până în 2018. Toți hotelierii și touroperatorii au lăudat…

Nu ai asigurare obligatorie la casă, plăteşti amendă

Adoptată în 2008 şi intrată în vigoare în 2009, Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor este încă departe de a-şi fi atins…

Fermele de click-uri: de la zero cititori reali, la un milion, falși

Statisticile false ale unor site-uri cu trafic artificial au început să conteze mai mult pentru companiile sau instituțiile publice care plătesc publicitate decât site-urile publicațiilor care au realmente un…

Valea Jiului, imaginea disperării şi mizeriei după 24 de ani de la marea restructurare
Galerie Foto În perioada 1995-2007 au fost închise 556 de mine, iar peste 650.000 angajați au fost disponibilizați în cele 5 zone miniere din România (Valea Jiului, Deva, Rovinari, Motru, Baia Mare), ceea ce a generat…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here