ANAF anulează automat datoriile sub 40 de lei la începutul anului 2022

0
168

ANAF anulează automat datoriile sub 40 de lei la începutul anului 2022

Datoriile sub 40 de lei sunt anulate automat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) la începutul fiecărui an. 

Prin urmare, creanțele mai mici de 40 de lei care figurează în evidențe la 31 decembrie 2021 sunt șterse, potrivit Codului de procedură fiscală. 

 „Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”, stipulează art. 266 din Cpf.

Însă datoriile fiscale locale au un regim diferit, autoritățile locale putând stabili în fiecare an un plafon mai mic de 40 de lei pentru ștergerea acestora.

Totodată, Ordinul ANAF 727/2019 prevede și un termen de 7 zile pentru anulare.

Aceste datorii sunt șterse întrucât cheltuielle cu executarea silită sunt mai mari decât sumele de recuperat. 

Creanțele fiscale sunt taxele, impozitele și contribuțiile sociale, precum și dobânzile, penalitățile de întârziere sau majorările aferente acestora, datorate de contribuabili. 

Autorizațiile de construcție au crescut cu 25% în primele 11 luni din 2021

Autorizaţiile de construcţie au crescut cu 25% în primele 11 luni din 2021, arată datele INS.

Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu peste 10% în primele 11 luni din 2021

Afacerile din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete,  au crescut, serie brută, cu 10,5%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,7% în primele 11 luni din 2021, arată datele INS.

ANAF anulează automat datoriile sub 40 de lei la începutul anului 2022

Datoriile sub 40 de lei sunt anulate automat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) la începutul fiecărui an. 

FRAUDĂ de proporții. Carrefour retrage de pe piață peste 12 tone de portocale

Carrefour România retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă. Acestea au fost distribuite de firma Andros Stil SRL, care a etichetat greșit țara de origine. Astfel, a fost menționată Grecia, în pofida faptului că produsul provine din Egipt.

Rețeta succesului USR-PLUS-PNL: PNRR „de casă”
Galerie Foto Scandalul legat de distribuirea unor contracte de milioane de euro către firmele și ONG-urile „de casă” ale politicienilor care au scris Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a-nceput cu acuzații la adresa fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

După patru ani de luptă cu pesta porcină africană, suntem sub cod roșu, iar gripa aviară ne dă târcoale
Galerie Foto La nivel mondial, tot mai multe țări raportează cazuri de gripă aviară (H5N1) și iau măsuri împotriva răspândirii virusului.

Bitcoin scade cu 8,5% în urma minutei Fed prin care majorările de dobânzi ar avea loc mai devreme

Bitcoinul şi alte criptomonede au scăzut abrupt joi, 6 ianuarie, după ce o minută agresivă a Rezervei Federale (Fed – banca centrală a Statelor Unite), realizată în urma întâlnirii Fed din decembrie, a afectat activele globale de risc, relatează CNBC.

85% dintre români sunt îngrijorați de scumpiri ALARMANTE în 2022

Românii sunt foarte îngrijorați de scumpirile din acest an, cu toate să se declară mai optimiști în 2022 decât în perioada anterioară, arată studiul Ipsos din 33 de state. Ei au avut un an mai problematic față de media celorlalte țări.

ROBOR la 3 luni își continuă avansul. La ce valoare a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a continuat să crească astăzi la 3,05% pe an, de la 3,03% în ziua precedentă, arată datele BNR.

Preferințele românilor pentru produsele autohtone au crescut cu 30% în 2021

Românii preferă tot mai mult produsele autohtone, astfel încât vânzările au crescut cu 30% față de anii precedenţi. Motivele sunt conștientizarea consumatorilor dar și îmbunătăţirea calităţii şi a modului de ambalare a acestora, arată un studiu al Cooperativei Ţara Mea.

Şedinţă de coşmar pe Wall Street pe fondul unei minute a FED care arată posibile majorări de dobânzi

Acţiunile americane au scăzut abrupt miercuri, după cea mai recentă minută a FED în care se arată că cea mai puternică bancă la nivel mondial va începe să majoreze dobânzile mai devreme decât se aşteptau analiştii pe măsură ce propriile temeri cu privire la inflaţie cresc.

Anul 2021 a adus Europei 78 de „unicorni”

În 2021 au fost ridicate aproximativ 247 de runde de finanţare în valoare de peste 100 de milioane de dolari de companii active în sectorul de tehnologie, iar la nivel european circa 78 de jucători tech au devenit „unicorni” anul trecut, potrivit Sifted.eu.

Tranzacție URIAȘĂ pe piața de retail. Două lanțuri mari de distribuție la un pas de fuziune

Retailerul francez Auchan ar putea prelua rivalul său Carrerfour, în urma analizării unei a doua oferte, spun surse apropiate, citate de Bloomberg.

 Aradul, Argeşul şi Braşovul au pierdut cei mai mulţi salariaţi în pandemie

Piaţa muncii din România a trecut prin multe încercări în pandemie, astfel că 15 dintre cele 41 de judeţe, în afară de municipul Bucureşti, au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021, conform calculelor ZF bazate pe date de la INS.

România, locul 6 în Europa în 2021 prin prisma celor mai mari creşteri bursiere

România se află pe locul 6 în Europa în 2021 prin prisma celor mai mari creşteri bursiere: indicele principal BET, plus 33,2%. Pe primul loc sunt estonienii, cu 49%, scrie ZF.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here