Aquila investeşte peste 220.000 euro în ridicarea de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 230 Kw

0
130

Aquila îşi eficientizează fluxurile energetice şi investeşte peste 220.000 de euro în extinderea centralei fotovoltaice inaugurate în acest an şi în ridicarea unei noi centrale în Ploieşti, cu o capacitate totală combinată de 230 Kw, conform unui comunicat remis redacţiei.

“Punem accentul pe sustenabilitate în multiple arii de activitate, iar sustenabilitatea energetică este una dintre priorităţile-cheie. Pentru un plus de eficienţă, previzibilitate şi control, am ales să investim accelerat în aria centralelor fotovoltaice. Ne susţinem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menţine angajamentele de calitate şi performanţă şi, în acelaşi timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor”, declară Razvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, Aquila.

Potrivit sursei citate, centralele fotovoltaice se situează în Ploieşti şi vor reduce nivelul emisiilor de CO2 aferente energiei electrice cu peste 113 tone pe an.

Investiţia este repartizată astfel:

Peste 202.000 Euro investiţi în ridicarea centralei fotovoltaice inaugurată anul acesta cu o capacitate de 100 Kw şi în extinderea sa, recent pusă în funcţiune, cu o capacitate adiţională de încă 100 Kw. Întreaga investiţie se va amortiza în trei ani;

Aproximativ 20.000 Euro investiţi în ridicarea unei noi centrale, cu o capacitate de 30 Kw, ce deserveşte sediul social al Aquila, urmând ca investiţia să se amortizeze în 3,5 ani.

Centrala fotovoltaică, recent extinsă la o capacitate totală de 200Kw, va duce la o reducere cu 60% a cantităţii de energie electrică achiziţionată pentru locul respectiv de consum, în timp ce a doua investiţie, situată la sediul social al Aquila, va genera, la rândul său, economii de aproximativ 27% din cantitatea de energie electrică achiziţionată pentru acest loc de consum.

În prezent, mai mult de jumătate din energia electrică consumată de Aquila provine din surse regenerabile, iar acest aspect confirmă angajamentul companiei de reducere a impactului asupra mediului, se mai arată în comunicat.

Source