În orice relaţie vine acel moment special în care ştii că vrei să împărtăşeşti cât mai mult timp cu persoana iubită, aşa că mutarea împreună pare un pas firesc. Cu toate acestea, multe relaţii intră în impas în acest punct, deoarece adaptarea fiecăruia la stilul celuilalt de viaţă poate fi un proces cu multe provocări. Pentru a putea face faţă cu brio acestor situaţii cu potenţial conflictual, dar şi pentru a-ţi consolida relaţia, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în considerare atunci când te muţi cu partenerul.
Împărțiți echitabil responsabilităţile
Trăim în epoca în care rolurile tradiţionale sunt puse sub semnul întrebării. Anumite responsabilități nu mai revin exclusiv femeilor, aşa cum altele nu mai sunt eminamente ale bărbaţilor. Fiecare persoană are preferinţele sale în materie de responsabilităţi casnice şi este important să le discutaţi în mod deschis şi onest, pentru a găsi un punct de echilibru, astfel încât niciunul dintre voi să nu se simtă împovărat. De la îngrijirea spaţiului comun la plata facturilor, toate aceste aspecte trebuie să fie clarificate, astfel încât fiecare dintre voi să ştie care sunt aşteptările celuilalt şi să nu aveţi certuri inutile.
Nevoia de intimitate
Indiferent că vă mutaţi într-o casă la ţară sau într-un apartament de 2 camere in Bucuresti este important să conștientizați că fiecare persoană are nevoie de o oarecare intimitate. Chiar dacă dragostea e mare şi te bucuri de fiecare moment petrecut cu persoana iubită, din când în când poţi simţi nevoia de a rămâne câteva clipe singur sau de a fi doar în propria companie.
Astfel de necesităţi trebuie respectate şi nu reflectă dragostea sau atenţia partenerului, ci sunt un indicator sănătos al unei bune relaţii cu propria persoană. În definitiv, nu este nevoie să faceţi totul împreună. Este sănătos şi recomandat să oferi spaţiu şi timp individual partenerului de viaţă şi este dovedit că acest lucru ajută la consolidarea relaţiei.
Găsiţi numitorul comun
Dat fiind că veţi împărţi acelaşi spaţiu, este esenţial ca fiecare dintre voi să se simtă confortabil în propria locuinţă. Decorul, cromatica şi ambianţa generală contribuie foarte mult la acest sentiment de relaxare şi de confort. Chiar dacă vă iubiţi şi sunteţi un cuplu unit, este posibil să aveţi gusturi diferite în materie de amenajare. Din nou, comunicarea este cheia dacă vă regăsiţi într-un impas.
Discutaţi despre ce vă face pe fiecare dintre voi să se simtă confortabil şi găsiţi o variantă de design interior care să vă satisfacă nevoile. E posibil să fie nevoie şi de mici compromisuri, dar în cele din urmă veţi găsi o variantă care să se potrivească gusturilor voastre specifice.
Respectaţi anumite reguli
Mai nou, locuinţele au devenit şi birouri, dat fiind că mulţi români continuă să lucreze de acasă sau în versiunea hibrid. Dacă sunteţi amândoi în această situaţie, împărţiţi-vă eficient şi adecvat spaţiul, astfel încât să puteţi fi productivi şi să nu vă deranjaţi unul pe celălalt, mai ales dacă aveţi şedinţe online sau multe apeluri telefonice. Ca să puteţi fi şi colocatari, şi colegi de birou, este posibil să fie nevoie să implementaţi anumite reguli şi este important să faceţi tot ce puteţi pentru a le respecta, pentru că altfel conflictul se va muta din zona profesională în cea personală.
Mutarea împreună cu persoana iubită este un pas important în fiecare relaţie, dar şi o oportunitate de a vă cunoaşte din alte perspective. Pentru a face din această etapă a relaţiei un succes, este important să comunicaţi deschis. Ţine cont de sfaturile de mai sus pentru a te adapta cât mai uşor la viaţa în doi!
Sursă foto: Pexels.com
În orice relaţie vine acel moment special în care ştii că vrei să împărtăşeşti cât mai mult timp cu persoana iubită, aşa că mutarea împreună pare un pas firesc. Cu toate acestea, multe relaţii intră î…
Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, au crescut cu 16,6% ca serie brută în primul semestru din 2021 și cu 13,2% ca serie ajustată, arată INS. Creșterea se…
În iulie, operatorul de pariuri Superbet a cumpărat cu 350-400 de milioane de euro un jucător din top 3 de pe piaţa de profil din Belgia. Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, aceasta este cea mai mare…
Importurile de țiței au crescut cu 25,9%, la 3,9 milioane de tone, în primul semestru din 2021, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, arată INS. Producţia de ţiţei a fost de 1,561…
Prețurile grâului au crescut la cel mai mare nivel din ultimii ani din cauza pagubelor suferite de culturile din Rusia și Canada, cei doi mari exportatori, și de calitatea recoltei din UE, scrie…
Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a ajuns la 1,81 de milioane, în creștere cu 4,47% în iulie 2021, raportat la 1,74 milioane de poliție în aceeași perioadă de anul…
Activele fondurilor de pensii facultative au depășit 3,24 miliarde de lei la 30 iunie 2021, cu 24,2% mai mari comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, arată ASF. Titlurile de stat deţin 60,59%,…
Țigările se scumesc de luni, după cum a anunțat cel mai mare producător de pe piața locală. Prețul unui pachet de țigări va fi majorat cu 50 de bani. Este de așteptat ca și ceilalți producători să an…
România vrea să se transforme într-o piaţă de testare pentru maşinile autonome. Țara este o piaţă unde cel puţin trei producători lucrează la concepte ale maşinii autonome, a anunțat un reprezentant al…
Traficul aerian de pasageri este în 2021 încă sub nivelul din 2019, dar traficul de marfă şi-a revenit şi a crescut peste nivelul de dinainte de criză, scrie Ziarul Financiar. David Ciceo, preşedintele Asocia
Premierul Florin Cîțu a vorbit, sâmbătă, despre rectificarea bugetară spunând că prin această măsură PIB-ul a crescut în valoare nominală. Creșterea reală la finalul anului va fi mai mare cu aproape…
Ministerele care vor primi cei mai mulți bani la rectificarea bugetară vor fi al Sănătății, Dezvoltării, Educației și Finanțelor, potrivit proiectului de pe site-ul MF. Bugetul Ministerul Sănătății …
Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat vineri tranzacţii de 45,338 milioane de lei (9,23 milioane de euro), din care 40,663 milioane lei (8,278 milioane euro) tranzacţii cu acţiuni. Indicele principal BET a…