Atletism: World Athletics a aprobat statutul de sportiv neutru pentru încă 35 de ruşi în vederea Jocurilor de la Tokyo

0
210

Federaţia internaţională de atletism (World Atheltics) a declarat încă 35 de sportivi din Rusia eligibili pentru a concura sub steag neutru la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), urcând numărul total la 62, transmite Reuters, citată de Agerpres.

08 Iunie 2021, 10:25 (actualizat 08 Iunie 2021, 10:27) |

Jocurile Olimpice 2021

Federaţia rusă de atletism (RUSAF) a fost suspendată în 2015, după ce Agenţia mondială antidoping (WADA/AMA) a găsit probe privind dopajul în masă al atleţilor ruşi.

Consiliul World Athletics a aprobat în luna martie reintroducerea sistemului de ”sportiv neutru autorizat” (ANA) pentru atleţii ruşi curaţi, după ce înregistrarea testelor antidoping a fost verificată. Sistemul a fost suspendat în noiembrie 2019, după ce Federaţia rusă de atletism a fost acuzată că a încercat să-l ajute pe săritorul în înălţime Danil Lisenko, prin furnizarea de documente false pentru a justifica absenţa localizării lui pentru controalele antidoping inopinate.

Consiliul a decis că maximum 10 sportivi ruşi pot participa ca neutri la Jocurile de la Tokyo, iar ei trebuie aleşi dintre cei care au primit statutul de ANA, dar vor avea prioritate cei care fac parte din Grupul de testare înregistrat internaţional.

În luna decembrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis reducerea suspendării Rusiei de la patru ani la doi ani din marile competiţii internaţionale.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here