AUR: Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână

0
250

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze, informează news.ro.

“Am luat act cu indignare de declaraţiile prim-ministrului Florin Cîţu şi ale miniştrilor săi, Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă, potrivit cărora personalul bugetar din România va trebui, de acum încolo, ori să se vaccineze, ori să se testeze, iar medicii nevaccinaţi vor rămâne fără sporuri. Sunt declaraţii nu doar ameninţătoare, ci făcute cu o aroganţă ieşită din comun. În primul rând, drepturile şi libertăţile românilor sunt nenegociabile. Vaccinarea este un drept, nu o obligaţie, iar testele nu pot fi impuse, de asemenea. În al doilea rând, sindicatele din sistemul bugetar nu au fost consultate cu privire la aceste măsuri, iar reacţia lor va fi, cu siguranţă, una negativă. Dacă, anul trecut, Guvernul scotea la propriu tancurile pe străzi împotriva românilor, ce face acum este acelaşi lucru, însă cu alte mijloace de intimidare”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, printr-un comunicat de presă al partidului.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a precizat că “vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână”.

“Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine, şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor”, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit sursei citate.

AUR aminteşte că a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Reacţia vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a precizat, că la şedinţa de lucru de la Guvern privind deschiderea şcolilor, şi-a exprimat opinia ca personalul medical, din învăţământ, cât şi cel din MApN, MAI şi sistemul public trebuie ori să se vaccineze împotriva COVID-19, ori să aleagă varianta testării. El a adăugat că doreşte ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi format.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here