Autoritățile chineze susțin că sunt pregătite pentru organizarea JO de Iarnă din Beijing și că Omicron nu va afecta Olimpiada

0
198

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing încep pe 4 februarie. Cum tot Globul e dat peste cap de apariția variantei mutante a sars cov 2, există temeri că Olimpiada ar putea fi afectată. Regimul de la Beijing însă e optimist.

Zhao Weidong, purtător de cuvânt, guvernul Chinei: “Urmărim îndeaproape evoluţia mutaţiei Omicron şi analizăm posibilul impact asupra Olimpiadei de Iarnă de la Beijing. Considerăm că măsurile esenţiale de prevenţie pe care le-am luat şi pe care le-am testat riguros şi ştiinţific, asigură protecţia.”

Chiar de la începutul pregătirilor pentru marea competiție, cu mult înainte de Omicron, chinezii au luat măsuri draconice de protecție sanitară în vederea Olimpiadei. În primul rând, se va desfășura fără spectatori străini. Sportivii, personalul tehnic și jurnaliștii vor intra în țară printr-o zonă izolată din aeroport.

În Satul Olimpic sunt reguli foarte stricte legate de cazarea sportivilor, condițiile de la cantină și accesul presei. Au fost stabilite culoare fixe de deplasare între locurile unde se desfășoară competițiile, fără a afecta libertatea de mișcare a participanților – afirmă guvernul chinez.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here