AVERTISMENTUL unor generali în retragere: Armata SUA trebuie să se pregătească pentru o eventuală insurecţie în 2024

0
249
AVERTISMENTUL unor generali în retragere: Armata SUA trebuie să se pregătească pentru o eventuală insurecţie în 2024

Trei generali în retragere din SUA avertizează că există riscul unei insurecţii după scrutinul prezidenţial din anul 2024 și cer măsuri pentru menţinerea ordinii constituţionale. Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson au publicat un editorial în cotidianul The Washington Post.

“Întrucât ne apropiem de prima aniversare a insurecţiei letale de la Capitoliu, noi – foşti oficiali militari de rang înalt – suntem din ce în ce mai preocupaţi de perioada imediat următoare scrutinului prezidenţial din 2024 şi de potenţialul de apariţie a haosului letal în cadrul armatei, situaţie care i-ar expune pe toţi americanii unor riscuri severe. Pe scurt, suntem înspăimântaţi de gândul că data viitoare lovitura de stat ar putea reuşi”, scriu aceștia. 

“Una dintre forţele armatei noastre este că are populaţie diversă. Este formată din persoane cu diverse credinţe şi profiluri. Dar, în lipsa unei monitorizări constante, potenţialul apariţiei unui clivaj care să reflecte criterii societale şi politice este foarte real”, atrag atenţia generalii, notând că există deja semnale privind potenţiale situaţii de haos în armata SUA. Spre exemplu, pe 6 ianuarie 2021, un număr preocupant de mare de veterani şi militari activi au participat la atacul asupra Capitoliului, iar 124 de oficiali militari aflaţi în retragere s-au afiliat unui grup şi au semnat o scrisoare prin care au susţinut atacurile false ale fostului preşedinte Donald Trump asupra legitimităţii alegerilor prezidenţiale.

De curând, şi poate cel mai îngrijorător, generalul de brigadă Thomas Mancino, comandantul Gărzii Naţionale din Oklahoma, a refuzat aplicarea unui ordin emis de preşedintele Joseph Biden prin care toţi membrii Gărzii Naţionale sunt obligaţi să se vaccineze anticoronavirus. Mancino a argumentat că în situaţiile în care Garda Naţională nu este mobilizată la nivel federal, comandantul său este guvernatorul republican din Oklahoma, nu preşedintele SUA.

“Potenţialul de scindare a lanţului de comandă în funcţie de preferinţele politice – de la vârf la nivelurile inferioare – este semnificativ, în cazul în care se va produce o nouă insurecţie. Ideea unor unităţi clandestine care să se organizeze pentru susţinerea comandantului «potrivit» nu poate fi exclusă”, subliniază generalii, avertizând asupra riscurilor ca, în 2024, să emită ordine Joseph Biden, care ar obţine un nou mandat prezidenţial, şi Donald Trump, ori altă personalitate cu profilul lui Trump, care să emită ordine în calitatea de lider al unui guvern paralel. În plus, există riscul ca politicieni de la nivel statal şi federal să instaleze ilegal în funcţia de preşedinte un candidat învins în scrutin.

“Într-un astfel de context, cu armata noastră dezorientată şi divizată, securitatea naţională a Statelor Unite ar fi afectată grav. Oricare dintre inamicii noştri ar putea profita pentru a lansa un atac asupra intereselor SUA sau ale aliaţilor”, avertizează generalii Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson, recomandând Washingtonului, “în contextul în care naţiunea este mai divizată ca niciodată”, să ia măsuri de pregătire pentru cele mai grave scenarii.

“În primul rând, trebuie luate măsuri pentru a evita o nouă insurecţie. Niciun lider care a inspirat insurecţia (din ianuarie 2021 – n.red.) nu a fost tras la răspundere. Oficialii aleşi în funcţii şi autorităţile de aplicare a legii, inclusiv Departamentul Justiţiei, comisia de profil din Camera Reprezentanţilor şi întregul Congres, trebuie să acţioneze cu mai multă urgenţă”, subliniază generalii Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson.

“Iar armata nu trebuie să aştepte ca oficialii federali să acţioneze. Pentagonul trebuie să ordone imediat o examinare civică a tuturor membrilor – în uniformă sau civili – din punctul de vedere al Constituţiei şi al integrităţii electorale. De asemenea, trebuie să existe o revizuire a legilor de război şi a modului de identificare şi abordare a ordinelor ilegale. (…) În plus, toate ramurile militare trebuie să efectueze mai multe activităţi pentru colectarea de informaţii în toate unităţile, cu scopul identificării, izolării şi excluderii potenţialilor rebeli”, afirmă generalii Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson.

“Departamentul Apărării ar trebui să organizeze exerciţii militare pentru scenariul unei potenţiale insurecţii sau tentative de lovitură de stat şi să identifice punctele vulnerabile. Comandanţii militari şi membrii Congresului beneficiază de experienţă retrospectivă pentru a evita o nouă insurecţie în 2024, dar vor reuşi doar dacă trec la acţiuni decisive acum”, concluzionează generalii în retragere Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson.

AVERTISMENTUL unor generali în retragere: Armata SUA trebuie să se pregătească pentru o eventuală insurecţie în 2024

Trei generali în retragere din SUA avertizează că există riscul unei insurecţii după scrutinul prezidenţial din anul 2024 și cer măsuri pentru menţinerea ordinii constituţionale. Paul D. Eaton, Antonio M. Taguba şi Steven M. Anderson au publicat un editorial în cotidianul The Washington Post.

Talibanii ANUNȚĂ reluarea eliberării de pașapoarte pentru afgani

Pandemia afectează GRAV cercetarea-dezvoltarea. Companiile din UE și-au redus investițiile pentru prima oară în ultimul deceniu

Comisia Europeană a prezentat, sâmbătă, Raportul privind situația investiţiilor în cercetare şi dezvoltare industrială din UE în 2020.

Parisul ANULEAZĂ celebrele artificii de Anul Nou din cauza tulpinii Omicron

Spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate pe Champs Elysees de Primăria Parisului au fost anulate din cauza tulpinii Omicron, scrie Reuters.

RESTRICȚII de trafic în Capitală pentru comemorarea a 32 de ani de la Revoluția Română

Brigada Rutieră anunță că în zilele de 21 – 22 decembrie vor fi impuse restricții de trafic în Capitală cu ocazia acțiunilor de comemorare a 32 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989.

Incendiul de la Constanța: Un copil în arest la domiciliu. 150 de apartamente arse. Sunt ridicate mașinile avariate

Mașinile avariate în incendiul produs în această săptămână la Constanța au început să fie ridicate. Furnizorii de utilități lucrează pentru refacerea blocului afectat de flăcări, transmite Primăria Constanța.

Sorin Grindeanu vrea suplimentarea personalului de la Aeroportul Otopeni pentru evitarea aglomerației

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut sâmbătă suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă pentru evitarea aglomerației. Autoritățile spun că de luni declarația epidemiologică nu mai e necesară.

Bilanț vaccinare anti COVID-19. Peste 28.300 de persoane persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Peste 28.300 de persoane au fost vaccinate anti COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunțat CNCAV. Dintre acestea, 4.500 s-au imunizat cu prima doză.

Trafic ilegal de monede antice, inele romane, pandantive și vârfuri de lance

Mai multe monede antice, fibule romane, vârfuri de lance, inele și pandantive au fost valorificate în mod ilegal de persoane din cinci județe și din București.

HAOS pe aeroportul din Baia Mare. O cursă aeriană internatională a fost anulată. Ce se întâmplă cu pasagerii

Cursa aeriană Baia Mare-Londra a fost anulată, astăzi, întrucât zborul nu a primit o autorizație de la autoritățile britanice. Pasagerii vor fi compensați, anunță reprezentanții aeroportului.

Vești BUNE pentru românii care sosesc în țară. Un document a fost eliminat

Românii care ajung în țară începând din 20 decembrie nu trebuie să mai completeze declarația epidemiologică, cerută până acum la punctele de trecere a frontierei, deoarece toate datele se regăsesc în formularul digital.

Cutremur PUTERNIC în nordul Italiei. Locuitorii din Milano au ieșit pe străzi

Un cutremur puternic s-a produs, sâmbătă, în nordul Italiei. Institutul Național de Geofizică din Italia anunță că seismul a avut epicentrul în zona de vest a orașului Bergamo.

UPDATE Bilanț COVID-19: Scad infecțiile. Număr RIDICAT de decese

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 700 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 56 de pacienți au murit. 556 de persoane sunt internate la ATI.

Drumuri blocate. Traseul spre Rânca este acoperit cu zăpadă. Se intervine cu utilaje de dezăpezire

Drumul Național 67C este acoperit cu zăpadă se intervine cu utilaje de deszăpezire. În zonă vântul bate cu putere, ceea ce îngreunează operațiunea, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Aglomerație la frontiere. Numărul polițiștilor a fost suplimentat. Sunt recomandate rute alternative

Numărul polițiștilor de frontieră, în special în punctele aglomerate, a fost suplimentat. Românilor care vin în țară li se recomandă să se informeze și să utilizeze punctele de trecere a frontierei cu trafic redus.

Source</a