Axa Pamantului s-a deplasat, un fenomen misterios. Ce se intampla cu planeta noastra VIDEO

0
283

Oamenii de stiinta au examinat modificarea pozitiei polilor magnetici de Nord si de Sud ai Pamantului si au constatat ca axa invizibila in jurul careia se invart acestia s-a deplasat, un fenomen misterios. Insa, cercetatorii sustin totusi ca procesul se datoreaza schimbarilor climatice provocate de populatia globului.

In noul studiu, expertii de la Geographic Sciences and Natural Resourses Research din China au aratat ca si transformarile din stocarea apei terestre din ultimele decenii a contribuit la deplasarea polilor magnetici, potrivit Science Alert.

Se crede ca acest fenomen misterios s-a produs datorita mai multor factori, inclusiv datorita existentei unei anomalii provenite din fierul topit din interiorul Pamantului. Insa, si alte elemente contribuie la deplasarea axei imaginare a Terrei, cum ar fi efectele schimbarilor climatice, cauzate de om.

“Topirea mai rapida a ghetii sub influenta incalzirii globale a fost cea mai probabila cauza a schimbarii directiei polilor magnetici din anii ’90”, a explicat Shanshan Deng, cercetator la Institutul de Cercetare in Stiinte Geografice si Naturale din China.

Motivul pentru care aceste schimbari sunt vitale este ca afecteaza distributia masei pe Pamant, contribuind la modul in care se roteste planeta noastra.

Va spun cat de puternica este aceasta modificare a masei Terrei – este atat de mare incat poate schimba axa Pamantului”, a spus Vincent Humphrey de la Universitatea din Zurich.


Cu toate acestea, deocamdata, nu sunt pericole pentru producerea unor catastrofe naturale. Expertul din Elvetia a spus ca “deplasarea axei Pamantului nu este suficient de accentuata, astfel incat sa afecteze viata de zi cu zi. Ar putea schimba durata zilei, dar numai cu cateva milisecunde”.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here