Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Subiectele care le-ar putea pica elevilor marți, 16 august, la Limba Română

0
103

Marti, 16 August 2022, ora 05:07

261 citiri

Marți, 16 august, are loc proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului oficial.

Subiecte BAC 2022, sesiunea iunie-iulie, Limba română

În acest an, elevii au avut un text din Nicolae Iorga, „Doamna Elena Cuza”. La subiectul I.B., ei avut de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul real și tehnologic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate. Cei de la uman au avut, caracterizarea unui personaj dintr-o comedie.

Iată, mai jos, subiectele la Limba Română:

PROFIL REAL:

PROFIL UMAN:

Subiecte BAC 2021, Limba română

În 2021, elevii de la profilul real au primit la subiectele la română la BAC un text de Șerban Cioculescu – ”Viața lui I. L. Caragiale”.

La punctul B, candidații au avut de redactat un text argumentativ: “dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”. “Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu”.

La subiectul al doilea, candidații au avut de comentat un text de Ion Vinea: “Drum”. Ultimul dintre subiectele la română la Bacalaureat 2021 a fost un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

“Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată”, a fost cerința de la al treilea subiect la uman.

Bac Realpdf by Andreea Burnar on Scribd

Atât pentru profilul real, cât şi pentru profilul uman, subiectele I şi II au fost la fel, dar subiectul III a fost diferit.

La Subiectul III, tinerii de la profilul UMAN au avut un eseu despre particularităţile unui personaj dintr-o nuvelă studiată, în cerinţe încadrându-se „Moara cu noroc”, opera lui Ioan Slavici.

bac uman by Andreea Burnar on Scribd

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here