Băuturi de sărbători: care este diferența dintre șampanie și vin spumant?

0
388

Băuturi de sărbători: care este diferența dintre șampanie și vin spumant?

Știați că șampania a fost descoperită accidental acum 500 de ani de către călugării francezi, care au considerat-o “vin stricat”? Trei sute de ani mai târziu, popularitatea băuturii începe să crească, fiind apreciată mai ales de aristocraţie.

Astăzi, șampania este nelipsită de la petrecerile de Revelion și de la toate evenimentele importante. De multe ori însă, șampania este confundată cu vinul spumant. 

Deși este este tot un tip de vin spumant, denumirea „şampanie” nu poate fi purtată decât de vinurile produse în regiunea Champagne, Franţa, unde în prezent sunt cultivate aproximativ 35.000 hectare de-viță-de-vie, cu precădere soiurile Pinot Meunier, Pinot Noir şi Chardonnay şi unde a fost elaborată Metoda Champenoise. În afara Franței, sortimentele din această categorie se numesc „vinuri spumante”.

Băuturi de calitate cu prețuri mici

Vinul spumant este obținut prin fermentație naturală şi este caracterizat de o efervescenţă intensă, răcoroasă. Asemenea vinurilor obişnuite, vinurile spumante conțin o concentraţie variată de zahăr. De obicei acestea sunt albe sau rose, rareori roşii şi sunt clasificate astfel: brut natural, extra brut, brut, extra sec, sec, demisec şi dulce.

Vinul spumant “brut” conține intre 3 și 15 grame de zahăr per litru (brut natural/zero – cel mult 3 grame, exra brut – sub 6 grame, brut – sub 15 grame). Un vin spumant demisec conține 35-50 de grame de zahăr per litru, iar cel dulce depășește 50 g zahăr/l.

În schimb, o șampanie “extra sec” conține 12-20 de grame de zahăr per litru, iar cea seacă – între 17 și 35 de grame.

Pe lângă materia primă, aromă, modul de obținere, o altă diferență dintre șampanie și vin spumant o reprezintă prețul.

Pe FineStore.ro găsești o ofertă bogată de sortimente de băuturi care să dea gust petrecerii dintre ani, cu prețuri bune: de la celebrele șampanii Moet, Dom Perignon, Krug sau Laurent Perrier la Asti Martini, Bottega sau Schlumberger. De fapt, peste 3.000 de produse pot fi achiziționate cu prețuri competitive de sărbători. Printre brand-urile de renume care nu lipsesc din oferta celui mai mare magazin online de băuturi alcoolice se numără: Dictador, Masi, June, Mozart, Gosset, Crystal Head Vodka, Foss Marai, G Vine, Clase Azul sau Frapin.

În plus, livrarea comezilor efectuate pe FineStore.ro se face rapid, în una-două zile lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate. Livrarea este gratuită pentru comenzile cu o valoare mai mare de 199 de lei, iar, pentru clienții care solicită livrarea la adrese multiple, FineStore.ro asigură și acest serviciu.

Băuturi de sărbători: care este diferența dintre șampanie și vin spumant?

Știați că șampania a fost descoperită accidental acum 500 de ani de către călugării francezi, care au considerat-o “vin stricat”? Trei sute de ani mai târziu, popularitatea băuturii începe să crească, fiind apreciată mai ales de aristocraţie.

Experții avertizează că ar putea dura încă doi ani criza globală a lanțului de aprovizionare

În Marea Britanie este o criză a alcoolului din cauza lipsei șoferilor, Canada se confruntă cu lipsuri la siropul de arțar, în timp ce în Australia este lipsă de uree, un aditiv esențial pentru camioanele diesel, iar în Noua Zeelandă este penurie de zahăr brun.

Interesele ONLINE ale copiilor. Topul căutărilor din toamna 2021

Copii au căutat pe internet îndeosebi păpuși Barbie, Lego, Coldplay, Genshin Impact și Poppy Playtime în toamna 2021, arată un studiu Karpersky. Cercetarea a studiat interesele copiilor în diferite domenii, precum jocuri, muzică și filme/desene animate.

72% dintre companii au adoptat munca hibrid în 2021

Circa 72% dintre companii au implementat munca hibrid, angajații și echipele alegând zilele de prezență la serviciu, arată sondajul HR Barometru, realizat de PwC România.

Bugetul de stat pe 2022 AVIZAT favorabil în comisiile parlamentare

Comisiile de specialitate din Parlament au avizat favorabil proiectul bugetului de stat pe anul 2022. 

ANAF verifică milioanele câștigate de influenceri

Inspectorii antifraudă fiscală verifică veniturile obținute din activitatea online de influenceri. Venituri de milioane de lei obținute de influenceri din traficul generat de pe Facebook, YouTube sau prin monetizarea prin Google AdSense nu au fost declarate de influencerii români.

Nuclearelectrica vinde electricitate angro către Enel Energie. Care este valoarea contractului

Nuclearelectrica a încheiat un contract de vânzare energie electrică angro cu Enel Energie. Valoarea acestuia se ridică la 902,223 milioane lei,  arată un raport al companiei transmis BVB.

Alro intră în criză sub presiunea preţurilor la energie şi începe un program de închidere totală

Alro Slatina (simbol bursier ALR), se confruntă cu preţurile mari din piaţa de energie, fiind cel mai mare consumator de energie din România, astfel că societatea a început un program de închidere totală a activităţii, spune Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul, pentru ZF.

Scenarii apocaliptice care pot deveni realitate: Piața Unirii din București se poate transforma într-o mare groapă, iar 23.000 de clădiri vor fi grav afectate 
Galerie Foto Primăria Capitalei vine cu vești foarte proaste pentru locuitorii orașului. Sute de mii dintre ei ar avea de suferit în cazul unui cutremur similar cu cel din 1977, pentru că 23.000 de clădiri vor suferi serioase avarii (peste gradul 3 de avariere), iar 1.000 de clădiri sunt în pericol să se prăbușească parțial sau total, lăsând în urmă mii de morți și zeci de mii de răniți.

Florin Cîțu îi ACUZĂ pe manifestanți că au atentat la sănătatea românilor intrând în clădirea Parlamentului

Președintele Senatului, Florin Cîțu, spune că intrarea în Parlament a manifestanților împotriva certificatului COVID-19 este un atentat la sănătatea românilor.

Circa 30% dintre români cheltuie peste 1.500 de lei pentru cumpărăturile de sărbători

Peste 30% dintre românii din mediul rural alocă peste 1.500 de lei pentru cumpărăturile aferente sărbătorilor de iarnă. Totodată, 57% nu așteaptă reducerile pentru a achiziționa cadouri de Crăciun sau Anul Nou, arată un sondaj EY România. 

Majoritatea companiilor autohtone sunt mulțumite de stocarea informațiilor în Cloud

89% dintre companiile autohtone sunt mulţumite de utilitatea soluţiilor software în cloud și peste 60% dintre societățile cu activități în Europa de Sud-Est vor să investească în astfel de aplicaţii, arată un studiu SoftOne Group.

Vești BUNE pe piața de telefonie. Tarife mai mici pentru apeluri de la 1 ianuarie 2022

Tarifele pentru terminarea apelurilor telefonice vor scădea de la 1 ianuarie 2022. Motivul se află în Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene, transmite ANCOM.

Schimbarea destinației Unității 5 de la Cernavodă înghite încă 112 milioane de lei
Galerie Foto Societatea Națională Nuclearelectrica vrea să investească 112 milioane de lei, fără TVA, pentru schimbarea destinației construcţiilor existente pe amplasamentul Unităţii 5 din cea pentru o centrală nuclearelectrică în cea cu destinația pentru activități suport utile pe durata de viaţă a Unităţilor 1 şi 2 în funcţiune şi viitoarelor Unităţi 3 şi 4 ale CNE Cernavodă. 

Piața autohtonă de vinuri crește cu 20% în 2021

Afacerile cu vinuri vor crește cu 20% în acest an, comparativ cu 2020, când vânzările au fost de 1,7 miliarde de lei. România, se află astfel pe primul loc în UE la avansul anual estimat al producției de vin, arată analiza KeysFin. 

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here