Beizadelele celor care ne conduc. Afacerile cu energie ale familiei Tudose

0
333

25 de premieri și patru președinți a avut România de la revoluție până în prezent. Putem spune cu certitudine că printre cele mai mari realizări ale acestor conducători sunt urmașii lor biologici. Majoritatea copiilor de foști președinți și premieri au fost privilegiați. Au urmat școli scumpe în străinătate, au acumulat averi colosale, au ocupat funcții importante și bine plătite sau au beneficiat de afaceri oneroase.

Și totul în numele tatălui care a ajuns în importanta funcție ales de noi, prostimea. În jur de 30 de copii s-au descurcat și ei cum au putut, pe spinarea părinților. Căci bine zicea fostul premier Adrian Năstase când a fost întrebat dacă Mihnea ar fi ocupat toate funcțiile importante dacă nu era fiul său: „Nu știu, dar fiul lui Brătianu ar fi ocupat postul respectiv dacă nu era fiul bătrânului Brătianu? Nu înțeleg de ce, până la urmă, ne ferim să acceptăm că cea mai bună investiție a unui părinte o reprezintă copiii și pregătirea lor.”

Ministrul Educației a făcut un program special pentru fiul său

Sorin Câmpeanu, actualul ministru al educației, a fost și el prim-ministru interimar pentru 12 zile, în noiembrie 2015. Căsătorit cu Laura Carmen, ministrul are un băiat pe nume Radu Ștefan.

Acum în vârstă de 19 ani, Radu Câmpeanu a devenit cunoscut când a intrat la Colegiul Național Aurel Vlaicu după repartizare, în 2015, cu nota 8.03 (nota nu i-a permis să intre la liceul dorit). Presa scria atunci că Radu a fost admis la liceu la un profil inventat ad-hoc, special pentru el. Și anume profilul „Ştiinţe ale Naturii”, care nu existase în programa școlii până atunci.

În acel an, Sorin Cîmpeanu (care era tot ministru al Educației) a fost la deschiderea anului şcolar la liceul fiului. Apoi, printr-un ordin, ar fi schimbat activitatea întregului liceu, obligând o parte dintre elevi să vină la cursuri după amiaza, nu dimineaţa, cum era în orarul stabilit de conducerea şcolii, pentru ca fiul său să nu se trezească prea devreme și să vină la liceu de dimineaţă.

Au urmat Dacian Cioloș și Sorin Grindeanu, primul fără copii, iar al doilea cu copii mici, încă fără pretenții.

Afacerile cu energie ale familiei Tudose

Mihai Tudose a fost prim-ministru din 29 iunie 2017, până în 16 ianuarie 2018. El este căsătorit cu Corina Tudose și are o fată, Diana.

Diana Tudose are 23 de ani și a avut propria afacere încă de la 19 ani. Absolventă de Drept, Diana a fost patroana unei firme specializată cu distribuția energiei electrice. Ea deținea, jumătate din acțiunile firmei Energeen Distribution SRL, unde era asociată cu Victor Nicolae Popescu, un vechi prieten de familiei.

Dar Popescu a fost și angajatorul mamei sale, Corina Tudose. Firma EN Electric Proiect Office SRL (controlată de Popescu), la care Corina Tudose a lucrat ca manager, a prins contracte de peste zece milioane de euro cu statul în perioada când Tudose era ministrul Economiei.

Vasilica Viorica Dăncilă a fost cocoțată în fotoliul de premier aproape doi ani (până în noiembrie 2019). Viorica este căsătorită cu Cristinel Dăncilă și au un băiat, înfiat.

Victor Florin a fost înfiat de familia Dăncilă în anul 1990, la câteva zile de la naștere. Victor se trage dintr-o familie săracă, de opt frați, dintr-un sat din Teleorman și nu a dorit niciodată să-și cunoască mama biologică și frații. Victor a aflat la vârsta de 15 ani că Viorica Dăncilă nu este mama lui naturală. Victor a absolvit Liceul Teoretic din Videle, apoi Universitatea Ecologică, la București. A lucrat ca expert la OMV Petrom, unde tatăl său adoptiv era manager. În 2017, Victor s-a angajat consilier la Autoritatea de Audit, din cadrul Curții de Conturi, post pe care-l ocupă și în prezent. El este însurat cu Elena care lucrează consilier juridic la Primăria Sectorului 5.

Orban cel mic și studios

Ludovic Orban a devenit prim-ministru în noiembrie 2019 și a ocupat funcția până în decembrie 2020. Orban este căsătorit cu Mihaela și au împreună un fiu, Tudor.

Tudor Orban are 22 de ani și este student în cadrul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității București. Din păcate pentru Tudor, tatăl său a fost mazilit mai repede până să apuce să tragă vreun folos.

Fostul premier Florin Cîțu are o fată mică, care a rămas la fosta soție după divorț.

Însă Nicolae Ciucă, actualul șef al guvernului, este căsătorit cu Maria Cristina și are un băiat pe nume Ștefăniță.

Ștefăniță Ciucă a terminat Liceul Național Unirea din Focșani pe profilul mate-info, în 2008. În perioada 2015 – 2018 a urmat cursurile Facultății de Informatică din cadrul Universității Româno-Americane. În paralel cu studiile, Ștefăniță a lucrat la mai multe firme de IT. În primăvara lui 2019, Ștefăniță Ciucă s-a angajat în București la Raiffeisen Bank, unde inițial a ocupat funcția de analist financiar, ocupându-se apoi cu dezvoltarea strategiilor băncii.

(va urma)

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here