BNR a DECIS majorarea ratei dobânzii de politică monetară de la 11 ianuarie 2022

0
192

BNR a DECIS majorarea ratei dobânzii de politică monetară de la 11 ianuarie 2022

Rata dobânzii de politică monetară a fost stabilită la 2% pe an de la 11 ianuarie 2022, în creștere față de 1,75% până acum, potrivit deciziei Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

“Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţa de astăzi, 10 ianuarie 2022, a hotărât următoarele: majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,00 la sută pe an, de la 1,75 la sută pe an, începând cu data de 11 ianuarie 2022; extinderea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ą1,00 punct procentual, de la ą0,75 puncte procentuale; astfel, începând cu 11 ianuarie 2022 rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) se majorează la 3,00 la sută pe an, de la 2,50 la sută pe an, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menţine la 1,00 la sută pe an”, anunță BNR.

O altă hotărâre privește păstrarea controlului ferm asupra lichidităţii de pe piaţa monetară şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. 

BNR a DECIS majorarea ratei dobânzii de politică monetară de la 11 ianuarie 2022

Rata dobânzii de politică monetară a fost stabilită la 2% pe an de la 11 ianuarie 2022, în creștere față de 1,75% până acum, potrivit deciziei Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Deficitul balanței comerciale a crescut la peste 21,3 miliarde de euro în primele 11 luni din 2021

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a ajuns la 21,369 miliarde de euro în primele 11 luni din 2021, cu 4,929 miliarde de euro mai mare faţă de aceeași perioadă din 2020, relevă datele INS.

eCalificat, portalul spre care să vă îndreptați atenția dacă vă doriți cursuri online de formare

În era modernă, să urmăm cursuri de formare profesională nu trebuie să mai fie atât de complicat. Accesul este mai facil ca oricând, grație online-ului. Iar din șirul acelor portaluri care mizează pe e-learning descoperim eCalificat. Iată aici ce opțiuni de cursuri aveți.

Cum era România când a apărut euro, acum 20 de ani

Cum era România când a apărut euro, acum 20 de ani: economia a crescut de 6 ori, dar datoria externă de 11 ori, dobânzile la creditele în lei au scăzut de la 45% la 5%, inflaţia s-a redus de la 30% la 7%.

Analiză mărfuri Saxo Bank: Prețurile se clatină, pe măsură ce intrăm în 2022

„Turbulente” e cuvântul care ar descrie cel mai bine primele zile de tranzacționare din 2022 și, la fel ca și începutul nervos al anului 2021, a fost o creștere bruscă a randamentelor Trezoreriei SUA, creștere care a oferit o direcție inițială pentru diferitele clase de active.

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020, când s-au analizat indicatorii prudenţiali pentru exerciţiul de evaluare a activelor şi pasivelor sectorului asigurărilor.

Record istoric, gata să fie consemnat în facturile românilor. Creștere explozivă a prețului energiei spot: 300% într-un an

România a încheiat anul trecut cu prețuri record la energia tranzacționată pe piața spot, iar acest lucru se va resimți în facturile consumatorilor casnici cât de curând.

„-Țară, țară, vrem strungari!” „-Nu mai avem.” Americanii și francezii se luptă pentru un contract de 3,7 miliarde de lei la Romtehnica
Galerie Foto Două companii americane și una franceză au depus oferte la licitația organizată la sfârșitul anului trecut de către Compania Națională Romtehnica pentru achiziționarea a 1.059 de autovehicule tactice blindate 4X4 de tip ușor (ATBTU).

Big Brother intră la păcănele. Jackpotul de 2.000 de euro, suma care te transformă în suspect de terorism

Cei care practică jocurile de noroc vor trebui să se obișnuiască cu ideea că datele lor personale vor fi colectate, verificate și stocate de cum au pus piciorul într-un cazinou sau o sală de jocuri de noroc.

Ministerul Proiectelor Europene a atras în 2021 fonduri europene de 1,5 mld euro prin POIM

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a atras în 2021 fonduri europene în valoare de 1,5 miliarde euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Autorizațiile de construcție au crescut cu 25% în primele 11 luni din 2021

Autorizaţiile de construcţie au crescut cu 25% în primele 11 luni din 2021, arată datele INS.

Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu peste 10% în primele 11 luni din 2021

Afacerile din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete,  au crescut, serie brută, cu 10,5%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,7% în primele 11 luni din 2021, arată datele INS.

ANAF anulează automat datoriile sub 40 de lei la începutul anului 2022

Datoriile sub 40 de lei sunt anulate automat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) la începutul fiecărui an. 

FRAUDĂ de proporții. Carrefour retrage de pe piață peste 12 tone de portocale

Carrefour România retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă. Acestea au fost distribuite de firma Andros Stil SRL, care a etichetat greșit țara de origine. Astfel, a fost menționată Grecia, în pofida faptului că produsul provine din Egipt.

Rețeta succesului USR-PLUS-PNL: PNRR „de casă”
Galerie Foto Scandalul legat de distribuirea unor contracte de milioane de euro către firmele și ONG-urile „de casă” ale politicienilor care au scris Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a-nceput cu acuzații la adresa fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here