BORIS JOHNSON: ‘Al treilea val de coronavirus din Europa ar putea lovi Regatul Unit’

0
177

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat luni că ”al treilea val” de infecţii cu noul coronavirus care se deplasează în prezent prin Europa s-ar putea îndrepta spre Regatul Unit, informează Agerpres.

“Experienţa anterioară ne-a învăţat că atunci când prietenii noştri sunt loviţi de un val, acesta va ajunge, mă tem, şi pe ţărmurile noastre, şi mă aştept să-i simţim efectele la un moment dat”, a declarat Johnson presei.

Întrebat în legătură cu riscul pe care îl presupun pentru programul de vaccinare britanic ameninţările Uniunii Europene de a bloca exporturile de vaccin către Marea Britanie, Boris Johnson a apreciat că nu se va întâmpla acest lucru.

“Am încredere în urma discuţiilor pe care le-am purtat cu partenerii din UE în ultimele luni, nu vor blocaje, cred că este foarte important”, a spus premierul britanic.

El a subliniat că Marea Britanie va continua programul de vaccinare şi a confirmat totodată că planul de relaxare a restricţiilor va merge înainte, în conformitate cu “foaia de parcurs”, potrivit Agerpres.

Source