Capitularea necondiţionată a regimentului ‘Azov’ şi autodafeul energetic al Uniunii Europene

0
149

Ieri, pe 17 mai, la o reuniune privind dezvoltarea industriei petroliere în Rusia, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că “renunţarea la resursele energetice ruse înseamnă că Europa devine sistematic, pe termen lung, regiunea cu cel mai mare cost al resurselor energetice din lume”. Şeful statului a menţionat că, potrivit experţilor, aceasta “poate submina irevocabil competitivitatea unei părţi semnificative a industriei europene, care pierde concurenţă în faţa companiilor din alte regiuni ale lumii”, conform unui comunicat de pe site-ul Ambasadei Ruse în România.

Potrivit sursei citate, a devenit cunoscut faptul că astăzi, pe 18 mai, Comisia Europeană va prezenta un “plan pentru renunţarea completă la resursele energetice ruseşti până în 2027”. Acesta, spun ei, va costa 210 miliarde de euro. Nu este clar, totuşi, dacă această cifră include costul pentru atingerea nivelului de 45% energie regenerabilă în acelaşi an. Probabil, nu pe deplin…

De parcă ar fi vorbit direct despre “planurile ambiţioase” menţionate ale Uniunii Europene, preşedintele V.V. Putin a spus la reuniunea din 17 mai: astfel de autodafe economic, astfel de sinucidere este, desigur, o afacere internă a ţărilor europene. Schimbările de pe piaţa de petrol au un caracter tectonic, şi deja, desigur, pare puţin probabil că sunt posibile afaceri ca până acum, după modelul vechi. Au fost conturate noi linii directoare pentru dezvoltarea industriei de petrol şi gaze în Rusia, cu accent pe aprofundarea procesării materiilor prime.

Astăzi, pe 18 mai, ocupaţia neo-nazistă a Mariupolului, care a durat 8 ani, se încheie, practic, cu o capitulare necondiţionată, unde 959 de militanţi s-au predat în ultimele trei zile, inclusiv 80 de răniţi, cărora li s-a acordat tratament spitalicesc. Şi oricât de mult s-ar strădui la Kiev să se prezinte aceasta ca pe un fel de “decizie negociabilă de evacuare”, alături de atitudinea umană faţă de cei care şi-au depus armele trebuie menţionat că pe toţi militanţii regimentului neo-nazist Azov, care s-au pătat cu crime de război, crime împotriva civililor, îi aşteaptă o anchetă şi un proces echitabil. Duma de Stat a Federaţiei Ruse este aşteptată să adopte în zilele următoare o lege privind inadmisibilitatea “schimbului şi extrădării” criminalilor de război, subliniază sursa citată.

În contextul operaţiunii militare speciale ruse în zona oraşului ucrainean Lvov rachetele de înaltă precizie au distrus încă un depozit de arme occidentale furnizate regimului neobanderovist de la Kiev, iar pe câmpurile de luptă din Republicile Populare Lugansk şi Doneţk au fost distrusă încă o baterie de obuziere M777 de 155 mm fabricate de SUA.

Încercările militanţilor neo-nazişti şi ale Forţelor Armate ale Ucrainei de a organiza unele acţiuni de contraatac în diverse direcţii sunt înăbuşite decisiv de armata rusă şi de miliţia populară din Donbass. În regiunea Lisiceansk-Severodoneţk, un grup de aproximativ 14-15 mii de militari ucraineni se afla în “încercuire operaţională”. Avansul semnificativ al forţelor Republicilor Populare Lugansk şi Doneţk cu sprijinul activ al aviaţiei şi artileriei ruse, încercuirea efectivă a oraşului Avdeevka a apropiat în mod vizibil înfrângerea principalei zone fortificate, de unde moştenitorii lui Bandera continuă să terorizeze zone rezidenţiale, spitale, şcoli şi infrastructura civile din Doneţk şi unele alte localităţi prin bombardamente barbare cu interzise muniţii cu dispersie.

Toate acestea sunt extrem de îngrijorătoare pentru “şoimi”, în special cei din Varşovia şi statele Baltice, unde ei insistă cu disperare asupra unei creşteri timpurii a prezenţei forţelor NATO pe teritoriul lor “în perspectiva ameninţării militare ruse care se apropie”. În acelaşi timp, potrivit ziarului Washington Post, ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice nu pot ajunge la un compromis privind amploarea extinderii prezenţei militare a blocului în Europa de Est în contextul operaţiunii speciale ruse în Ucraina, se mai arată în comunicat.

Source