CE propune facilitarea voluntariatului transnațional al tinerilor

0
194
CE propune facilitarea voluntariatului transnațional al tinerilor

Comisia Europeană a adoptat prima inițiativă în cadrul Anului european al tineretului 2022.

 Instituția a publicat joi o recomandare pentru a facilita voluntariatul transnațional al tinerilor în cadrul Corpului european de solidaritate sau al altor programe la nivel național.

Potrivit unui comunicat al CE, oferind soluții la obstacolele rămase în calea mobilității pentru voluntariat, propunerea abordează lecțiile învățate în timpul pandemiei de COVID-19 și în cadrul punerii în aplicare a Corpului European de Solidaritate, care își va sărbători cea de-a cincea aniversare în 2022.

„Începând cu 2017, zeci de mii de tineri europeni au contribuit la schimbare prin participarea la proiectele de voluntariat și de solidaritate ale Corpului European de Solidaritate. Prin recomandarea publicată astăzi, sprijinim și facilităm în continuare voluntariatul în rândul tinerilor, astfel încât un număr și mai mare de tineri să promoveze solidaritatea și să aducă speranță în Europa și în lume”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte pentru promovarea modului nostru de viață european.

Comisia invită astfel statele membre să se asigure că accesul la activitățile de voluntariat transnațional reprezintă o posibilitate reală pentru toți tinerii, inclusiv pentru cei cu mai puține oportunități,
să ia în considerare măsuri care să contribuie la dezvoltarea unui cadru legislativ și de punere în aplicare adecvat și clar pentru sănătatea, siguranța și securitatea participanților la activități de voluntariat transnațional, să ofere informații și să crească gradul de conștientizare cu privire la drepturile voluntarilor.

De asemenea, țările sunt invitate să să crească gradul de conștientizare cu privire la beneficiile activităților de voluntariat transnațional, prin activități de informare, orientare și de intervenție de proximitate, să sprijine activitățile de voluntariat care aduc o contribuție semnificativă la abordarea provocărilor legate de climă și de mediu și să exploreze noi tendințe și dimensiuni și formate alternative de voluntariat, cum ar fi voluntariatul digital și intergenerațional.

Comisia este pregătită să sprijine punerea în aplicare a recomandării prin mecanismele și instrumentele de cooperare ale Strategiei UE pentru tineret și prin programele pentru tineret ale UE, cum ar fi Erasmus+ și Corpul european de solidaritate. Comisia va facilita învățarea reciprocă și schimburile de experiențe între statele membre și partenerii relevanți, prin dezvoltarea de bune practici în ceea ce privește voluntariatul digital și cel intergenerațional și prin promovarea oportunităților de voluntariat și oferirea de informații cu privire la acestea prin Portalul european pentru tineret.

(sursa: Mediafax)

CE propune facilitarea voluntariatului transnațional al tinerilor

Comisia Europeană a adoptat prima inițiativă în cadrul Anului european al tineretului 2022.

Liderii de afaceri sunt îngrijorați cu privire la utilizarea inteligenței artificiale

Liderii globali ai mediului de afaceri sunt îngrijorați de omisiunile și deciziile pe care le iau sistemele de inteligență artificială, conform unui sondaj efectuat de firma de avocatură Dentons.

CNSU: Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

Lideri din propriul partid conservator îi cer demisia lui Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, este supus presiunilor pentru a-şi prezenta demisia, fiind contestat de lideri ai Partidului Conservator, după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în grădina reşedinţei oficiale în timpul carantinei generale din 2020.

Adolescenții de peste 12 ani se pot prezenta fără programare la cabinetele de vaccinare pediatrice

Tinerii de peste 12 ani se pot prezenta fără programare la cabinetele de vaccinare pediatrice în peioada 13-25 ianuarie, a anunțat joi CNCAV.

Cîțu: în ultimii ani de zile am văzut la reglementatori numiri care nu au ținut cont de competență

În ultimii ani de zile am fost făcute la autoritățile de reglementare numiri care nu au ținut cont de competență, acesta fiind unul din motivele care au dus la criza facturilor la energie, a declarat joi la Antena 3 președintele PNL Florin Cîțu.

Premierul Ciucă cere anchetă rapidă privind accidentul mortal cu mașina poliției: „Sunt consternat de moartea violentă a copilei”

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului de Interne ca ancheta pivind stabilirea responsabiliății în cazul accidenului produs joi, în urma căreia o fetiță a murit după ce a fost lovită de o mașină a poliției, să se deruleze rapid.

Germania, printre primele ţări care recomandă o doză booster pentru grupa de vârstă 12-17 ani

Autoritatile medicale din Germania au recomandat ca toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani să primească o doză de rapel anti-COVID-19, chiar dacă Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a autorizat administrarea unei doze booster pentru această grupă de vârstă, relatează Reuters.

Linie nouă de autobuz pentru locuitorii cartierelor Andronache și Henri Coandă

Primăria Municipiului București extinde rețeaua de transport în comun în cartierele Andronache și Henri Coandă cu o nouă linie de transport în comun – 343, începând cu 15 ianuarie.

Vaccinarea anti-Covid, în scădere continuă: Doar 5.771 de persoane au primit prima doză

CNCAV a anunțat joi că peste 20.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Valeriu Gheorghiță, despre miocardita după vaccinare la grupa de vârstă 5-11 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, spune că riscul de miocardită după vaccinarea copiilor este mai mic la grupa de vârstă 5-11 ani decât la cea de peste 12 ani.

Ministrul de Interne l-a demis pe Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a demis, joi, pe șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Cătălin Georgescu. Acesta va ocupa o altă funcție în cazul unei alte structuri.

Șeful DSU, Raed Arafat, despre licitația privind testele de salivă: Au mai apărut și alte contestații

Raed Arafat a anunțat joi că licitația privind testele de salivă pentru elevi a fost contestată și de alte firme.

Se schimbă RABLA în acest an: Pot fi casate două mașini, scade pragul de emisii

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, ediția 2022 vor fi lansate la începutul lunii februarie, a anunțat joi ministrul Mediului Tanczos Barna.

România reduce la patru luni termenul pentru doza booster a vaccinurilor

România va începe de luni să administreze doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.

Source</a