Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani

0
22

Marti, 26 Martie 2024, ora 10:28

47 citiri

Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani

Globurile de Aur FOTO facebook

Globurile de Aur au anunţat luni că au ajuns la un acord cu CBS pentru a transmite evenimentul timp de cinci ani pe reţeaua americană, într-un semn de redresare pentru o ceremonie care a trecut printr-o criză existenţială în ultimii ani, scrie AFP.

CBS a acceptat să fie gazda pe termen lung a acestui eveniment în convalescenţă, care încearcă să se debaraseze de acuzaţiile de corupţie şi rasism, după ce l-a difuzat în ianuarie.

“Suntem foarte mândri să continuăm să ne bazăm pe CBS pentru a transmite Globurile de Aur”, a declarat Jay Penske, unul dintre noii şefi ai ceremoniei. “CBS a apărat Globurile într-o perioadă foarte dificilă şi a înţeles valoarea lor”, a adăugat el.

Văzute mult timp ca o treaptă esenţială către Oscaruri, Globurile de Aur au fost difuzate anterior pe NBC. Dar, în faţa scandalurilor care au subminat organizarea ceremoniei, postul de televiziune şi-a suspendat parteneriatul.

În 2021, Los Angeles Times a dezvăluit că juriul Globurilor de Aur nu includea niciun membru de culoare şi că unii dintre ei au acceptat cadouri generoase din partea studiourilor. Toate acestea au dus la o criză majoră: însăşi existenţa evenimentului şi relevanţa sa pentru Hollywood au părut ameninţate în ultimii ani.

Pentru a lăsa în urmă scandalurile, Globurile de Aur au fost cumpărate de un grup de investitori privaţi, iar asociaţia care compunea juriul a fost desfiinţată. Au fost introduse reforme pentru a îmbunătăţi etica votanţilor şi pentru a creşte diversitatea acestora.

După ce a boicotat complet ceremonia în 2022, Hollywood a arătat că este pregătit să întoarcă pagina. În ciuda câtorva absenţe notabile, la ediţiile din 2023 şi 2024 ale Globurilor de Aur au participat numeroase vedete, printre care Steven Spielberg, Michelle Yeoh şi Margot Robbie.

CBS a fost probabil convins şi de revenirea încurajatoare a audienţei: stimulată de prezenţa superproducţiilor “Oppenheimer” şi “Barbie”, recenta ceremonie a atras 9,4 milioane de telespectatori, după ce în 2023 a înregistrat un minim istoric de 6,3 milioane de telespectatori.

Ca parte a noului acord cu canalul, Globurile de Aur vor fi transmise şi pe platforma de streaming Paramount+.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here