Cele mai mari 20 de companii intrate în insolvenţă în 2021 adună afaceri de 3,2 mld. lei

0
210

Cele mai mari 20 de companii intrate în insolvenţă în 2021 adună afaceri de 3,2 mld. lei

Nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021, datele pe decembrie nefiind încă disponibile, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de ZF.

De departe cea mai mare intrare în inca­pacitate de plată de anul trecut este cea a Getica 95, companie de furnizare a energiei electrice deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, un business de 1,5 mld. lei anual.

Pe poziţia secundă se găseşte Compania Locală de Termoficare Colterm din Timişoara, mai exact compania care furnizează căldură locuitorilor din oraşul de pe Bega, unul dintre cele mai dezvoltate şi bogate oraşe din România.

Com­pania municipală de termoficare, cu afaceri de 212 mil. lei în 2020, i-a lăsat temporar pe timi­şoreni în frig în toamna anului trecut după ce a rămas fără gaz natural, dat fiind că E.ON a sistat furnizarea de gaze pe fondul da­toriilor neplătite ale companiei de ter­mo­ficare.

Colterm nu este o excepţie însă în rândul companiilor de termoficare din România, ci mai degrabă încă un exemplu de firmă de utilităţi publice cu probleme.

Podiumul celor mai mari insolvenţe ale lui 2021 este completat de Qmb Energ, un alt furnizor de energie, cu afaceri anuale de circa 170 mil. lei.

De altfel, în top domină firmele din energie, construcţii şi comerţ. Prezenţa unui număr mare de companii din energie vine ca urmare a scumpirilor din ultimele luni, care au dat peste cap întreaga economie mondială. Preţurile la energie au bătut maxime după maxime, iar avântul nu pare să se tempereze.

În primele 11 luni din 2021 (cele mai recente date), în România au intrat în incapacitate de plată 5.374 de companii, dintre care doar 3.265 de firme au bilanţul depus pe anul anterior şi adună afaceri de 6,1 mld. lei. Primele 20 dintre ele cântăresc greu, contribuind cu mai bine de 50% la total.

Cele mai mari 20 de companii intrate în insolvenţă în 2021 adună afaceri de 3,2 mld. lei

Nouă companii cu afaceri de peste 100 de milioane de lei au intrat în insolvenţă în primele 11 luni din 2021, datele pe decembrie nefiind încă disponibile, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de ZF.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor au crescut la 186,44% în primele 11 luni din 2021, ajungând la 6,866 miliarde de euro, față de 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2020, arată datele BNR.

ANPC înființează Comandamentul pentru Energie. Vor fi analizate reclamațiile consumatorilor casnici

ANPC va înființa Comandamentul pentru Energie pentru a verifica reclamațiile consumatorilor casnici, cu privire la sumele exorbitante din facturile la electricitate și gaze naturale.

Furnizorii de energie se încăpățânează să-și îngenuncheze clienții. Anunțul ÎNFRICOȘĂTOR al Engie România

În plin scandal al facturilor uriașe la energie, vin și primele răspunsuri de la furnizori. Peste 45% dintre clienţii Engie România nu au întrunit condiţiile legale de eligibilitate pentru a beneficia de măsurile de plafonare sau compensare, după cum anunță compania. Așadar, măsurile luate de guvern, controalele anunțate de ANRE nu au efecte asupra furnizorilor, care se încăpățâneasă să-și îngenuncheze clienții. 

(P) Preturi Reduse pe answear.ro folosind site-ul cupon-reducere.ro

Fie ca  îți dorești articole vestimentare ocazionale, sau  articole vestimentare specifice pentru evenimente extraordinare , ori doresti  doar să-ți improspatezi garderoba cu cele mai recente modele de imbracaminte sau  încălțăminte, ai la dispozitie o varianta usor de folosit si care iti va aduce in plus si economie de timp si bani   – Codul de Reducere.

Datoria externă a României explodează. A ajuns la peste 133 de miliarde de euro

Datoria externă a României a crescut cu 6.430 de milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021, transmite BNR. 

Noul an are perspective sumbre pentru revenirea economică

În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de coronavirus, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă, scrie Bloomberg.

România primește 1,9 miliarde de euro prin PNRR

România primește, astăzi, 1,9 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), întrucât au fost atinse ţintele şi jaloanele din trimestrul IV 2021, transmite Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Amenzi de 100.000 de euro și sentințe în 30 de zile, în comerțul online
Galerie Foto Guvernul vrea să-i disciplineze pe comercianții care, apelând la diverse trucuri, îi păcălesc pe clienți.

România, pe locul 3 în lista statelor UE cu cea mai mare scădere a curselor aeriene

Cursele aeriene și-au revenit parțial anul trecut față de 2020. Astfel, acestea au crescut  cu 130% în decembrie 2021, raportat la aceeași lună din anul precedent, însă se situează în scădere cu 24% comparativ cu 2019, arată datele Eurostat. Totodată, România se află printre țările UE care au înregistrat un declin în acest sector. 

Previziuni în scădere a PIB-ului României. Estimările Băncii Mondiale în 2022

Economia României va crește cu 4,3% în 2022, previziune în scădere față de 4,5% în iunie anul trecut, arată raportul “Perspective Economice Globale” al Băncii Mondiale.

Facturi URIAȘE la energie. ANRE controlează furnizorii de electricitate și gaze

Toți furnizorii de electricitate și gaze naturale vor fi verificați de Autoritatea pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), după ce mii de persoane s-au plâns de facturile enorme. 

Gheorghe Piperea către consumatori: Contestați facturile la energie. Măsurile luate de autorități sunt nesemnificative

Persoanele nemulțumite de facturile mari la energie trebuie să le conteste și nu să aștepte deciziile guvernului, spune avocatul Gheorghe Piperea, preşedintele Asociaţiei Parakletos privind protecţia consumatorilor.

De ce 2022 se anunță un an al imobilelor vechi. Ce s-a schimbat pe piață

Nu mai e un secret pentru nimeni că 2021, chiar dacă un an pandemic, a adus un vârf al locuinţelor noi livrate pe piaţă. Specialiștii spun că acest record nu va putea fi depășit decât în 2023-2024, ţinând cont de proiectele noi anunţate. Ce se va întâmpla prin urmare anul viitor? Cei mai mulți dintre clienţi se vor orienta către imobilele vechi, acolo unde nevoia nu poate fi pusă ”în așteptare”.

Investiții imobiliare de peste 919 milioane de euro în 2021. În top sunt spațiile de birouri

Investiţiile de pe piaţa imobiliară s-au ridicat la 919,45 milioane de euro în 2021, cu 4% mai mari faţă de anul precedent, arată un studiu realizat de Fortim Trusted Advisors.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here