Charlie Munger, vicepreşedintele gigantului Berkshire Hathaway, condus de celebrul investitor Warren Buffett, a spus într-o conferinţă că pieţele de capital sunt extrem de supraevaluate în ceea ce priveşte preţurile, iar mediul actual este „chiar mai dezechilibrat” decât boom-ul dotcom.
„Consider că această eră este chiar mai dezechilibrată decât era dotcom”, consideră Munger, în vârstă de 97 de ani, conform Bloomberg.
Munger a mai declarat că spera ca monedele digitale să nu fi fost niciodată create şi a lăudat iniţiativa Chinei a de a interzice folosirea crypto-activelor.
„În ţara mea, civilizaţia vorbitoare de limba engleză a luat o decizie eronată. Nu pot participa la asemenea bule absurde.”
Indicele S&P 500 a crescut de peste două ori de la minimul din luna martie a anului trecut, în timp ce bitcoin este pe plus cu peste 1.000% în aceeaşi perioadă. Investitorii americani au vărsat aproape 900 de miliarde de dolari în fonduri de capital în 2021, depăşind totalul înregistrat în ultimii 19 ani, potrivit datelor grupului de analiză EPFR Global şi Bank of America.
În prezent, valoarea pieţei americane de capital este mai mare decât nivelul atins înaintea crizei sanitare, iar investitorii au devenit agitaţi, scrie publicaţia americană. Ritmul ridicat al inflaţiei forţează băncile centrale să înăsprească politicile monetare, ameninţând să reducă valul de lichiditate care a alimentat o largă serie de active.
(sursa: Mediafax)
Charlie Munger, vicepreşedintele gigantului Berkshire Hathaway, condus de celebrul investitor Warren Buffett, a spus într-o conferinţă că pieţele de capital sunt extrem de supraevaluate în ceea ce priveşte…
Bitcoin a scăzut sâmbătă cu 12,14%, până la 47.176,09 dolari, pierzând 6.567,6 dolari față de închiderea anterioară, relatează Reuters. Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume,…
Restructurarea sistemului bancar a continuat, procesul fiind accentuat în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că băncile au ajuns să aibă la sfârşitul primelor nouă luni din 2021 un număr de 51.713 de…
Când zona euro se confruntă cu cea mai puternică inflaţie din istoria ei, când preţurile din Germania şi Spania cresc cu cel mai accelerat ritm din ultimii 30 de ani, Banca Centrală Europeană asigură lumea că…
România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel național în 2019, cu o pierdere de 34,9 % din veniturile din TVA, arată un raport al Comisiei Europene. Țările UE au pierdut…
Plata pensiilor în 2022 necesită o suplimentare cu 11 miliarde de lei a bugetului de stat, potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi. “Cu siguranţă bugetul va trebui suplimentat, impactul bugetar va fi…
Ministerul Finanțelor lanseazã trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani, la dobânzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %. Programul începe luni, 6 decembrie…
Vouchere de vacanță vor fi acordate salariaților din instituţiile publice, în perioada 2022 – 2026. Fiecare angajat primește tichete în valoare de 1.450 de lei anula, iar suma totală este d e…
Primele şapte din cele 10 cele mai mari companii de asigurări din piaţa locală au terminat anul trecut pe profit, cu marje cuprinse între 0,64% şi 8,84%, în timp ce trei companii au raportat pierderi, potrivit…
Afacerile din comerțul cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor, au crescut cu 11,1% în primele 10 luni din 2021, față de aceeași perioadă din 2020, arată datele…
Majorarea în galop a datoriei publice, concomitent cu creşterea dobânzilor la care se împrumută statul, a dus la o creştere a cheltuielilor cu dobânzile până la 15,5 mld. de lei în primele 10 luni din 2021, un…
Pentru a obține permisul auto, viitorii șoferi vor trebui să învețe inclusiv să conducă defensiv și să acorde primul ajutor în cazul unui accident rutier, conform unui proiect de lege pentru modificarea și…
Acţiunile UiPath, cel mai mare startup IT românesc, listat la bursa din New York, au scăzut cu 8,95% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de ieri, arată Yahoo Finance. Spre…