CHINA: Vânzările de vehicule electrice şi hibride aproape s-au triplat

0
221

Vânzările de vehicule electrice şi hibride în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au crescut probabil în primele opt luni din 2021 la 1,7 milioane de unităţi, de la 600.000 de unităţi în perioada similară din 2020, a anunţat Xin Guobin, ministrul adjunct al Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Vânzările auto totale ar urma să depăşească 16 milioane de vehicule în perioada ianuarie-august 2021, un avans de aproximativ 10% faţă de primele opt luni din 2020, a declarat Xin Guobin.

Acesta a avertizat că deficitul global de cipuri pentru industria auto afectează în continuare producţia auto a ţării.

Autorităţile de la Beijing vor continua să limiteze proiectele neviabile legate de vehiculele electrice şi hibride şi vor îmbunătăţi furnizarea de metale cheie, inclusiv cobalt, litiu şi nichel, a anunţat Xin Guobin. Acesta a adăugat că producătorii auto trebuie să protejeze securitatea datelor vehiculelor şi viaţa privată a clienţilor.

Conform datelor recente ale Asociaţiei Producătorilor Auto din China (CAAM), în primele şase luni din acest an vânzările au crescut cu 25,6%, la 12,89 milioane de vehicule.

În primele şase luni din acest an, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 201,5%, la peste 1,2 milioane de vehicule, echivalentul vânzărilor totale din 2019, arată datele CAAM.

Vânzările de automobile electrice şi hibride (EV) pe piaţa chineză ar urma să crească anual cu peste 40% în următorii cinci ani, a estimat recent Fu Bingfeng, vicepreşedinte executiv la Asociaţia Producătorilor Auto din China.

La o conferinţă de presă a CAAM, Fu Bingfeng a indicat că Asociaţia se aşteaptă ca anul acesta să fie livrate 1,9 milioane de automobile electrice şi hibride, iar anul viitor 2,7 milioane.

China ar putea extinde dincolo de 2022 subvenţiile acordate pentru achiziţionarea de automobile electrice şi hibride, pentru a sprijini dezvoltarea acestui sector, a afirmat la aceeaşi conferinţă Wan Gang, consilier guvernamental, cunoscut în presa chineză drept “tatăl EV”.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here