CITU: ‘După ce se dă startul congresului PNL cred că vom vedea mai mulţi candidaţi’

0
193

Premierul Florin Cîţu a declarat că duminică, după ce Consiliul Naţional al PNL va da startul congresului, vor fi mai multe persoane care îşi vor anunţa candidatura pentru şefia partidului, conform Agerpres.

“Duminică, PNL dă startul congresului. (…) După ce se dă startul, cred că atunci vom vedea mai mulţi candidaţi şi este bine. Competiţia este bună, mai ales pentru liberali. Competiţia este chintesenţa liberalismului. (…) Eu zic că toţi candidaţii, toţi cei care doresc să participe în momentul în care vor avea un calendar clar al congresului vor şti exact ce să facă şi vom vedea mai multe persoane care îşi vor anunţa candidatura”, a afirmat Cîţu la B1Tv.

Întrebat dacă preşedintele PNL, Ludovic Orban, a “furat” startul anunţându-şi candidatura pentru un nou mandat, el a răspuns: “Este normal. Este preşedintele partidului. Este normal să-şi dorească să continue. Eu am candidat în echipa domniei sale în 2017. L-am susţinut. Deci nu avem nicio problemă aici”.

Despre declaraţia lui Ludovic Orban că şi-l doreşte în echipa sa, Florin Cîţu a susţinut că este vorba despre o apreciere a muncii sale ca premier. El a reiterat că susţinerea primarului Clujului, Emil Boc, îl onorează şi îl responsabilizează.

“Mă bucură că domnul Boc mă apreciază, că domnul Ludovic Orban mă apreciază. Este foarte bine să fii apreciat de preşedintele partidului, de un fost preşedinte al partidului”, a spus premierul.

Chestionat şi dacă nu crede că este o necesitate candidatura sa pentru a nu mai exista o separare între funcţia de premier şi cea de preşedinte de partid, el a răspuns: “Am auzit discuţia. Nu ştiu. În acest moment lucrurile funcţionează aşa cum funcţionează. Avem o coaliţie puternică, ce se concentrează în acest moment pe PNRR. Acesta este obiectivul nostru pe termen scurt. Sunt lupte interne şi la PNL, să le spunem competiţii, şi la PNL şi la USR, vor fi cu competiţie, dar ce le pot garanta românilor este că guvernarea va continua şi va continua bine în perioada următoare”.

El a afirmat că nu a participat la ziua PNL deoarece a avut o zi plină cu PNRR şi o întâlnire cu prefecţii.

“Cred că nu a fost voce mai liberală în PNL decât mine şi voi promova în continuare PNL şi liberalismul. Câteodată chiar nu poţi să ajungi la toate evenimentele. Nu cred că este nevoie de aşa ceva. Nu cred că este o persoană care să nu mă identifice cu un liberal convins. Nu trebuie să merg în toate vizitele”, a susţinut Cîţu.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here