Ciucă: Românii nu trebuie să primească facturi duble. O reducere a prețului nu se poate

0
114

„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul ordonanței de urgență care stabilește clar prețul care e plătit de consumatorul casnic, ca de altfel și de consumatorii economici. Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală și ea trebuie verificată”, spune Nicolae Ciucă.

El spune că la nivelul ANRE și la nivelul ministerelor care decontează compensarea prețurilor la energie și gaze s-au primit facturile pentru perioada noiembrie-martie, dar că trebuie să vină și facturile pe aprilie, pe noua formulă de calcul.

„Facem analiza și venim cu o decizie și în ceea ce privește posibilitatea de ajustare a compensării la prețul la energie. (…) În funcție de impact putem să aducem modificări inclusiv la ordonanță. Românii nu vor fi afectați de măsurile pe care le vom lua în acest sens. O reducere a prețului, mai mult decât e acum, nu e posibilă, pentru că trebuie să fim onești și să spunem oamenilor adevărul – bugetul e cel pe care l-am făcut public și aceștia sunt banii din care putem să facem compensarea prețului la energie și gaze”, adaugă premierul.

(sursa: Mediafax)

Source</a