CLAUDIU DOROS, EVERGENT INVESTMENTS – FOSTA SIF MOLDOVA: ‘În ultimii zece ani am dublat activele administrate până la 2,2 miliarde lei’

0
202

SIF Moldova, actuala Evergent Investments, a acordat în ultimii zece ani acţionarilor săi dividende de peste 150 de milioane de euro, în timp ce a dublat activele administrate până la 2,2 miliarde de lei, potrivit declaraţiilor directorului general Claudiu Doroş, citat de economica.net.

Pe lângă cei doi piloni ai săi, financiar-bancar şi energetic-industrial, fondul se va ocupa de investiţii în real estate şi agricultură, mai arată sursa menţionată adăugând că, în ultimii zece ani, compania a avut o dinamică susţinută de creştere, rata compusă a randamentului fondului fiind de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât randamentul mediu obţinut de toate celelalte fonduri de acţiuni din ţara noastră

Claudiu Doroş a declarat, conform sursei amintite: “Suntem convinşi că performanţa ultimilor zece ani, stadiul actual de dezvoltare al companiei şi mai ales investiţiile făcute pentru a genera valoare pe termen lung se vor reflecta şi evidenţia mult mai bine într-o nouă identitate, un nou nume. Ne-am definit obiectivul de a fi lideri pe piaţa românească de capital, pentru a genera beneficii pentru toţi stakeholderii, fiind în asentimentul investitorilor şi angajaţilor noştri. În ultimii zece ani am acordat acţionarilor noştri dividende în echivalent de peste 150 milioane de euro, în timp ce am dublat activele administrate până la 2,2 miliarde lei”.

Strategia Evergent Investments a vizat în primul rând creşterea performanţei portofoliul listat, cu cei doi piloni ai săi, financiar-bancar şi energetic-industrial, care a devenit sursa principală de profit şi de resurse pentru noi investiţii. Cu un nou Consiliu de Administraţie, Evergent Investments a continuat investiţiile de tip private equity în special în agribusiness şi real-estate, mai menţionează sursa citată.

“Am reuşit să încheiem cu succes anul 2020: rezultatul net neauditat de 56,08 milioane lei, format din profit net şi câştig net reflectat în rezultatul reportat este cu 44% mai mare decât cel bugetat, ceea ce validează soliditatea modelului nostru de business şi în condiţii extreme. De asemenea, nivelul investiţiilor de 174 milioane lei în 2020 a depăşit cu 66% nivelul bugetat. Toate aceste rezultate şi guvernanţa corporativă au condus la creşterea interesului investitorilor pentru acţiunea (SIF2) EVER şi în consecinţă, la creşterea valorii acţiunii cât mai aproape de VUAN (2,1 lei la 30 ianuarie 2021), prin reducerea discountului de tranzacţionare”, a declarat Doroş, conform economica.net.

Evergent Investments va continua să pună accent pe responsabilitate investiţională şi realizarea de randamente constante şi consistente pentru acţionarii săi, mai menţionează sursa citată.

Cătălin Iancu, Director General Adjunct Evergent Investments a declarat, conform economica.net: “În aceşti ani, am explorat sectoare care nu erau pe radarul multor investitori instituţionali. Peste 75-80% dintre direcţiile strategice pe care le avem în derulare, nu existau în urmă cu 10-15 ani. Am investit peste 400 milioane de euro în trei mari clase de active: acţiuni cotate, acţiuni necotate, în particular private equity; unităţi de fond şi instrumente monetare, generând dublarea valorii activelor în aceşti ani. În perioada de zece ani între 2010 şi 2020 am generat un randament mediu compus de 9,2% anual, o performanţă în sine, mai ales în comparaţie cu randamentul mediu al tuturor fondurilor de equity din România, care a fost de 7,5%. Pentru un manager de fond, generarea unui alfa pur de 1,7% (9,2-7,5) este un prilej de deosebită satisfacţie. Pentru acţionari, acest randament este o dovadă a unor alegeri înţelepte de expunere pe fondul nostru. Alfa este un termen folosit în finanţe şi investiţii pentru a indica performanţa unei strategii sau a unui manager de fond peste randamentul pieţei sau al industriei în general. Alfa reprezintă perfomanţa demonstrată”.

În luna februarie a acestui an, Consiliul de Administraţie al societăţii a fost reconfirmat de acţionari pentru un nou mandat, board-ul fiind compus din: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroş Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan şi Radu Octavian-Claudiu. De asemenea, Claudiu Doroş şi Cătălin Iancu au fost aleşi în funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte ai boardului Evergent Investments.

La începutul acestei luni, societatea de investiţii din Bacău şi-a schimbat denumirea (din SIF Moldova în Evergent Investments) şi logo-ul, şi a solicitat Bursei de Valori Bucureşti modificarea simbolului de tranzacţionare din SIF2 în EVER.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here