Comitetul Internaţional Olimpic dă asigurări că JO de la Tokyo nu vor fi o povară pentru sistemul sanitar din Japonia

3
245

Comitetul Internaţional Olimpic a încercat, vineri, să calmeze neliniştile din Japonia: oamenii se tem că întrecerile olimpice vor reprezenta o povară suplimentară pentru sistemul sanitar nipon supus deja unei mari presiuni din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

21 Mai 2021, 16:15 (actualizat 21 Mai 2021, 16:33) |

JO 2021

La finele unei întâlniri de trei zile la Tokyo pe tema măsurilor anti covid, oficialii de la CIO susţin că peste 80% din rezidenţii Satului Olimpic vor fi imunizaţi înainte de 23 iulie.

Evenimentul global, care a fost amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, se confruntă cu o opoziţie crescândă a opiniei publice japoneze.

Un sondaj dat publicităţii vineri de Reuters arată că aproape 70% din respondenţi doresc anularea sau o altă amânare a Jocurilor de la Tokyo.

”Pot spune acum că este mai clar ca niciodată că aceste Jocuri vor fi sigure pentru toţi cei care participă şi, important, sigure pentru poporul japonez”, a declarat John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, la finalul reuniunii.

Australianul a adăugat că personalul medical suplimentar va fi inclus în delegaţiile străine la Jocuri pentru a sprijini operaţiunile medicale şi pentru implementarea măsurilor contra COVID-19 la Jocuri.

Organizatorii vor lua măsuri pentru a înjumătăţi numărul persoanelor care intră în Japonia ca parte a delegaţiilor străine, conform televiziunii publice NHK.

Circa 78.000 de persoane sunt aşteptate să călătorească în Japonia pentru Jocuri, o cifră mult diminuată faţă de estimarea iniţială de 180.000, conform lui Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului japonez de organizare.

Japonia a vaccinat doar 4,1% din populaţia sa, conform unor date ale Reuters, cea mai scăzută rată din lume în rândul ţărilor bogate.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

Sursa: Agerpres

Source

3 COMENTARII

  1. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
    Appreciate it! You can read similar blog here:
    Sklep online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here