Comitetul Internaţional Olimpic dă asigurări că JO de la Tokyo nu vor fi o povară pentru sistemul sanitar din Japonia

0
187

Comitetul Internaţional Olimpic a încercat, vineri, să calmeze neliniştile din Japonia: oamenii se tem că întrecerile olimpice vor reprezenta o povară suplimentară pentru sistemul sanitar nipon supus deja unei mari presiuni din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

21 Mai 2021, 16:15 (actualizat 21 Mai 2021, 16:33) |

JO 2021

La finele unei întâlniri de trei zile la Tokyo pe tema măsurilor anti covid, oficialii de la CIO susţin că peste 80% din rezidenţii Satului Olimpic vor fi imunizaţi înainte de 23 iulie.

Evenimentul global, care a fost amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, se confruntă cu o opoziţie crescândă a opiniei publice japoneze.

Un sondaj dat publicităţii vineri de Reuters arată că aproape 70% din respondenţi doresc anularea sau o altă amânare a Jocurilor de la Tokyo.

”Pot spune acum că este mai clar ca niciodată că aceste Jocuri vor fi sigure pentru toţi cei care participă şi, important, sigure pentru poporul japonez”, a declarat John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo, la finalul reuniunii.

Australianul a adăugat că personalul medical suplimentar va fi inclus în delegaţiile străine la Jocuri pentru a sprijini operaţiunile medicale şi pentru implementarea măsurilor contra COVID-19 la Jocuri.

Organizatorii vor lua măsuri pentru a înjumătăţi numărul persoanelor care intră în Japonia ca parte a delegaţiilor străine, conform televiziunii publice NHK.

Circa 78.000 de persoane sunt aşteptate să călătorească în Japonia pentru Jocuri, o cifră mult diminuată faţă de estimarea iniţială de 180.000, conform lui Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului japonez de organizare.

Japonia a vaccinat doar 4,1% din populaţia sa, conform unor date ale Reuters, cea mai scăzută rată din lume în rândul ţărilor bogate.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

Sursa: Agerpres

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here