Companiile farma în expansiune. Cea mai mare suprafață de birouri închiriată în primele 9 luni din 2021

2
417

Companiile farma în expansiune. Cea mai mare suprafață de birouri închiriată în primele 9 luni din 2021

Societățile din sectorul farma au închiriat în România cea mai mare suprafață de birouri pentru clinici, spitale și sedii în primele 9 luni ale anului, ajungând la 23% din total. Au depășit astfel companiile IT&C, care reprezintă 22%, arată studiul ESOP Consulting.

Acestea au închiriat 31.540 mp de spații de birouri în Bucureşti, față de 10.280 mp în 2020. Printre acestea se află Centrul medical Victoria, Centrul de excelenţă Ares, Clinica Trident, Spitalul Provita, Spitalul Medicover, PMEC Medical Equipment Center, Alcon, Astellas.

“La sfârşitul anului 2019, înainte de intrarea în perioada de pandemie, 50% din totalul spaţiilor de birouri închiriate în Bucureşti erau pentru angajaţii companiilor de IT&C, acest domeniu ocupând primul loc detaşat în ponderea chiriaşilor. În primele trei trimestre din acest an, domeniul IT&C a fost depăşit pentru prima dată de către domeniul medical, cererea pentru astfel de spaţii crescând substanţial. Criza sanitară generată de pandemia de COVID 19 a creat nevoia de mai multe servicii şi produse medicale şi credem ca acest lucru se vede în creşterea ponderii cererii venită de la companiile medicale. În acelaşi timp, necesitatea de a lucra de acasă datorită riscului sanitar a determinat multe companii din domeniul IT să adopte munca hibridă, astfel încât planurile de relocare sau extindere a spaţiilor de birouri au fost amânate. Credem însă că vor urma relocări în rândul companiilor de IT în 2022-2023, când pandemia va scădea semnificativ în intensitate, pentru a oferi angajaţilor spaţii de birouri adaptate pentru munca hibridă şi în clădiri care au implementat măsuri de reducere a riscurilor generate de COVID 19”, spune  Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting / CORFAC International.
 

ANAT: Ritmul de analiză a dosarelor pentru ajutorul de la stat este prea lent

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) îşi exprimă îngrijorarea în privinţa ajutorului promis din partea statului pentru sectorul industriei ospitalităţii, întrucât ritmul de analiză al…

25% dintre consumatorii casnici își schimbă furnizorul de electricitate

97% dintre respondenți știu despre posibilitatea de a-și schimba și alege furnizorul de electricitate. 7% dintre aceștia au parcurs deja procesul de trecere la un alt furnizor. Alți 17% iau în considerare o…

Piața criptoactivelor atinge niveluri RECORD. Cele mai valoroase monede digitale

Criptoactivele au ajuns pentru prima dată la peste 3.000 de miliarde de dolari în ceea ce privește capitalizarea pieței, potrivit firmei de analiză a cripto CoinGecko, citată de Simon Peters, analist în domeniul…

Companiile farma în expansiune. Cea mai mare suprafață de birouri închiriată în primele 9 luni din 2021

Societățile din sectorul farma au închiriat în România cea mai mare suprafață de birouri pentru clinici, spitale și sedii în primele 9 luni ale anului, ajungând la 23% din total. Au depășit astfel companiile…

ROBOR la 3 luni continuă să crească. La ce valoare a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns astăzi la 2,45% pe an, de la 2,43% vineri, transmite BNR. La începutul acestui an,…

Producția autohtonă de cărbune a crescut cu aproape 30% în primele 8 luni din 2021

Producţia de cărbune a crescut  cu 22,9% în primele 8 luni din 2021, față de aceeași perioadă de anul trecut, arată datele INS. Aceasta a ajuns la 2,118 milioane de tone echivalent petrol (394.800…

Birourile şi centrele logistice au atras investiţii de peste 600 mil. euro în 2021

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare a depăşit 540 mil. euro în România în primele nouă luni din 2021, aproape jumătate din suma tranzacţionată fiind înregistrată în trimestrul al treilea al anului,…

Penuria de forţă de muncă poate face ca vaccinarea obligatorie să fie o măsură distructivă

Al patrulea val al pandemiei a prins, din nou, mai multe guverne europene nepregătite sau izbeşte cu o forţă peste aşteptări. Guvernele nu mai pot răspunde prin blocarea economiilor, aşa cum au făcut anul…

Promisiuni de 16 miliarde de euro la Ministerul Agriculturii făcute pe repede-înainte

Cu chiu cu vai, Ministerul Agriculturii a reușit să încropească o schiță a Planului Național Strategic (PNS) în baza căruia România ar urma să primească, în perioada de programare 2023-2027, fondurile…

Preţul grâului a ajuns la 290 euro/tonă pe Bursa Euronext de la Paris, plus 50% faţă de anul trecut

De la data de 30 octombrie a anului trecut până la finalul lunii octombrie a anului 2021, preţul grâului a crescut cu 100 de euro/tonă, adică cu 50%, până la 290 de euro/tonă, arată un raport Romanian AGRI…

Comerțul online va crește cu 15% în 2021, până la 18,4 miliarde de lei

Valoarea comerțului online din România va ajunge la 18,4 miliarde de lei în acest an, cu 15% mai mare raportat la anul anterior, când s-a situat la 16 miliarde de lei, arată studiul Termene.ro. Companiile din dom…

Cum se explică decizia Chinei de a-și îndemna cetățenii să-și facă provizii? Probleme în aprovizionare, controlarea epidemiei de COVID sau un iminent război cu Taiwanul?
Galerie Foto Lanțurile logistice, sub o presiune neobișnuită anul acesta, au început recent, potrivit unui indice compilat de Bloomberg, să se relaxeze. Dinamica e totuși modestă în raport cu nivelurile anterioare, iar…

Banca centrală a Cehiei a operat cea mai mare creștere a ratei dobânzii din ultimii 24 de ani

Banca centrală a Cehiei a operat joi cea mai mare majorare a ratei dobânzii din aproape un sfert de secol, într-un efort de a controla creșterea inflației, anunță Financial Times. Creșterea de 1,25 puncte…

După sfârșitul pandemiei de COVID-19 munca de acasă va continua, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR). “Am derulat un sondaj la jumătatea…

10% dintre români nu-și pot încălzi suficient locuințele. Care este situația în UE

Încălzirea locuinței este o problemă pentru 8,2% dintre locuitorii UE, mai mare față de 7% în 2019, arată datele Eurostat. Însă procentul este în scădere, cei mai mulți europeni, respectiv 11%, nu-și…

Source

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here