Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada februarie 2020 – mai 2022 proiectul “Paşaport de Export”, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 4,613,393.41 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 4,613,393.41 lei.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini necesare derulării activităţilor de internaţionalizare / export ale angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice / domeniile identificate din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Sud şi Vest.
Ca urmare a implementării proiectului cel puţin 400 de angajaţi vor dobândi competenţe suplimentare cu privire la activităţi de internaţionalizare / export şi 40 de IMM-uri vor fi susţinute în vederea elaborării şi introducerii unor programe de învăţare la locul de muncă. Grupul ţintă va fi compus din minim 400 de angajaţi cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parţial) ce provin din întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Din cele 400 de persoane membre ale grupului ţintă al proiectului, cel puţin 200 vor fi femei şi cel puţin 40 (10%) vor fi persoane din categoria de vârstă 55-64 de ani. Proiectul va promova ca principiu general egalitatea de şanse şi non-discriminarea, permiţând recrutarea în grupul ţintă a tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitate, sex, rasă sau origine etnică, religie sau credinţă, handicap, vârstă, mediu de provenienţă, etc.
Rezultate principale:
• 400 de angajaţi care beneficiază de programe de formare;
• 380 de persoane care dobândesc o calificare / validează competenţele în sectoarele economice / domeniile cu specializare inteligentă la încetarea calităţii de participant;
• 40 de întreprinderi sprijinite;
• 3 IMM- uri care introduc programe de învăţare la locul de muncă, la 6 luni după finalizarea sprijinului.
Informaţii suplimentare privind modalităţile de implicare în cadrul proiectului “Paşaport de Export” pot fi obţinute prin participarea la Evenimentul de informare grup ţintă organizat în data de 12 IULIE 2021, începând cu ora 10:30, la Consiliul Judeţean Teleorman, Strada Dunării nr. 178, Alexandria. În cadrul evenimentului sunt invitaţi să participe atât reprezentanţi ai presei, cât şi a părţilor interesate în derularea proiectului.
Detalii privind proiectul pot fi obţinute la telefon 021.312.68.93, email office@smeprojects.ro, website www.pasaport-export.ro sau la adresa Piaţa Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, Bucureşti.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
https://www.bursa.ro/_rss