Conferința Europeană a Serviciilor Financiare – ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar

0
250

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar

Doar 11% dintre români folosesc internetul pentru utilizarea serviciilor bancare online. Iar una dintre explicaţiile specialiştilor pentru procentul atât de scăzut este legată de nesiguranţa românilor, atunci când vine vorba de sistemele financiare din online.

Avem una dintre cele mai bune viteze la internet din lume, dar cea mai mare parte a românilor îl folosesc doar pentru utilizarea reţelelor sociale şi apeluri video, arată statisticile Comisiei Europene.

Dar cât de repede se adaptează sistemul financiar la digitalizare, în contextul pandemiei? Sau ce provocări există în sistemul financiar în ceea ce privește digitalizarea? Sunt întrebările care îşi vor găsi răspunsurile la cea de a 5-a Conferinţe Europene a Serviciilor Financiare.

La eveniment sunt invitaţi să participe preşedintele Institutului de Studii Financiare (ISF) Valentin Ionescu şi mulţi alţi specialişti. Conferinţa va cuprinde şi o dezbatere legată de recomandările adresate tinerilor absolvenţi la intrarea în domeniul financiar.

Va exista de asemenea un concurs în cadrul căruia vor fi acordate şase premii: pentru cea mai bună lucrare ştiinţifică sau pentru cel mai loial participant din mediul academic, printre altele.

Conferinţa va avea loc online în data de 11 martie 2021, iar cei care doresc să participe trebuie doar să trimită un e-mail la adresa: evenimente@isf.ro.

Una peste alta, România rămâne, deocamdată, codaşa Europei la digitalizare, iar cauzele sunt multiple. Autorităţile de la noi nu au făcut investiţii în educaţie şi cercetare, nu avem o strategie şi nici coerenţă în programele guvernamentale.

Nu avem specialişti în structura guvernamentală. Un aparat de stat prea stufos şi prea birocratic, dar şi o lipsă de interes a mediului privat în IT de a lucra cu statul român.

Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare – ECFS 2021 este organizată de Institutul de Studii Financiare, iar mai multe informaţii puteţi găsi aici: www.isf.ro.

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar

Doar 11% dintre români folosesc internetul pentru utilizarea serviciilor bancare online. Iar una dintre explicaţiile specialiştilor pentru procentul atât de scăzut este legată de nesiguranţa românilor, atunci…

Antreprenorii români estimează că 2021 va fi defavorabil afacerilor

83,12% dintre antreprenorii români estimează că și acest an va fi defavorabil dezvoltării afacerilor, doar 16,88% considerând că 2021 va fi benefic, după cum arată un sondaj al Consiliului Naţional al…

Schimbarea domeniului: cum să configurați o adresă web nouă

Pentru a accesa un site web, utilizatorii de internet trebuie să introducă un domeniu unic. Aceste adrese de internet influențează, de asemenea, percepția utilizatorilor despre prezența online, de exemplu,…

România are cele mai multe femei manager din UE

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privința femeilor manager din cadrul companiilor, potrivit informațiilor oferite de un hub de afaceri dezvoltat de femei, Mamprenoare.EU, care…

Cu cercetarea în moarte clinică, România se decuplează singură de UE

Uniunea Europeană a alocat 95,5 miliarde de euro pentru finanţarea programului destinat cercetării şi inovării Europa Orizont 2021-2027 (Horizon Europe), cu 30 de miliarde de euro mai mult decât precedentul…

Femeile, grav afectate de munca de acasă. 25% au vrut să renunțe la job

Pentru 41% dintre femei echilibrul dintre viața profesională și cea personală s-a înrăutățit după începutul pandemiei de COVD-19 deoarece au trebuit să muncească peste program, iar activitățile casnice…

Nuclearelectrica solicită statului român să ajute la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Nuclearelectrica (SNN) vrea să încheie un acord cu statul român pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Prin acesta ar trebui să se stabilească modul de finanțare și mecanismele de sprijin…

A fost desemnat constructorul secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Pitești

Secţiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti, segmentul Tigveni – Curtea de Argeş, va fi proiectat și executat de societatea Porr Construct, în urma câștigării licitației, transmite Compania Naţională de…

Exporturile către Japonia au crescut cu 62% datorită Acordului EPA

România a exportat cu 62% mai multe produse în Japonia, în luna noiembre 2020, față de aceeași perioadă din anul anterior. Acest lucru este efectul Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană -…

Costul orar al forţei de muncă, în creştere cu peste 8,69% în trimestrul IV din 2020

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul IV 2020 o rată de creştere de 2,61% faţă de trimestrul precedent şi o rată de creştere de…

CFR alocă peste 22 de milioane de lei pentru reparații feroviare

CFR investeste 22,1 milioane de lei pentru reparaţii la trei poduri şi podeţe din judeţele Sibiu şi Harghita, dar și la platforma staţiei Sibiu, prin înlocuirea aparatelor de cale…

Alungarea pensionarilor, ultima lovitură dată cercetării din România
Galerie Foto Guvernul a anunțat noua lege a interzicerii cumulului pensiei cu salariul ca pe o binefacere pentru România. Au mai încercat și alte guverne să impună o astfel de lege, dar s-au lovit de realitatea cruntă: în…

Gheorghe Flutur dă 45.000 €, ca să marcheze intrarea în polul sărăciei

În timp ce premierul Cîţu este în război deschis cu bugetarii, cu sindicatele şi, în general, cu toţi cei care îi cer bani, pentru oamenii noii puteri austeritatea nu există. Oricând se mai găsesc nişte…

Cătălin Drulă: Raportul Corpului de Control spune că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menținut decât dacă Metrorex își reduce personalul

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că a fost finalizat Raportul Metrorex realizat de Corpul de Control. Liderul USR acuză că au fost manipulări ale cifrelor pentru a se obține majorarea…

Primele elicoptere H135 au fost livrate statului român

Primele trei dintre cele şase elicoptere de tip H135 produse de Airbus Helicopters România au fost livrate către Inspectoratul General de Aviaţie. Următoarele sunt programate să fie gata…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here