Conflict între un elev și aparținătorii unei colege la un liceu din Argeș. Polițiștii au dat amenzi

0
21

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii din Stâlpeni au fost sesizați de către un cadru didactic referitor la o stare conflictuală, în unitatea de învățământ, între aparținători ai unei eleve și un coleg de clasă al acesteia.

Polițiștii au identificat persoanele implicate, respectiv o femeie de 33 de ani, însoțită de un bărbat de 38 de ani, cărora eleva de 17 ani le-a facilitat accesul în unitatea de învățământ, în timpul orei de curs, fără a solicita în prealabil acordul reprezentanților liceului.

„În continuare, femeia de 33 de ani și bărbatul de 38 de ani au purtat discuții cu directorul unității de învățământ și cu profesorul diriginte al clasei, timp în care au apărut neînțelegeri între bărbatul de 38 de ani și un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani. În condițiile în care bărbatul și tânărul în cauză și-au adresat injurii și s-au manifestat agresiv unul față de celălalt, a fost solicitată intervenția polițiștilor prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență 112”, arată Poliția Argeș.

După aplanarea conflictului și efectuarea verificărilor, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale. O amendă de 1.500 de lei, pentru încălcarea normelor de acces în unitatea de învățământ, a primit femeia de 33 de ani, două sancțiuni cu amendă, în valoare de 1.500 de lei, respectiv de 1.000 de lei, ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, respectiv a provocării de scandal, au fost aplicate bărbatului de 38 de ani și o sancțiune cu amendă în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a participării efective la scandal, a fost aplicată elevului de 19 ani.

De asemenea, reprezentanților liceului li s-a solicitat să revizuiască și să întreprindă măsurile necesare privind controlul accesului în incinta unității de învățământ, precum și dispunerea celorlalte măsuri legale prevăzute de Regulamentul de ordine interioară al unității de învățământ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Source</a