Peste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, dar şi respiratorii.
Un studiu derulat de către oamenii de ştiinţă de la Harvard arată că oamenii are consumă cantităţi ridicate de ulei de măsline au un risc scăzut de deces prematur, ce poate apărea pe fondul unor afecţiuni precum boli cardiovasculare, cancer, boli neurodegenerative: https://www.jacc.org/doi/10.1016/j.jacc.2021.10.041
Este prima cercetare pe termen lung ce analizează consumul de ulei de măsline şi rata de mortalitate în rândul populaţiei americane.
Un rezultat concret al specialiştilor este acela că uleiul de măsline ajută, în mod direct, la scăderea bolilor cardiovasculare.
„Rezultatele arată că e importantă reducerea grăsimilor animale şi folosirea uleiurilor vegetale, pentru a preveni bolile cronice şi decesul prematur”, spune Marta Guasch-Ferré, cercetătoare.
Pentru studiul de faţă, experţii au folosit date strânse între 1990 şi 2018 de la 60.582 de femei şi 31.801 bărbaţi.
(sursa: Mediafax)
Peste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, dar şi respiratorii.
Tulpina Omicron de COVID-19 produce simptome mai ușoare și la persoanele nevaccinate, acestea având un risc scăzut de a dezvolta forme severe ale bolii, spitalizare sau deces, arată un studiu din Africa de Sud, citat de Reuters.
Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% la tulpina Omicron în prevenirea spitalizării , arată un studiu din Africa de Sud, scrie Reuters. .
Două tratamente noi anti COVID-19 sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Anunțul a fost publicat în revista medicală British Medical Journal (BMJ).
Noile date despre tulpina Omicron arată că aceasta este foarte contagioasă dar mai puțin agresivă decât variantele anterioare, ceea ce provoacă optimism cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19, scrie AFP.
Tulpina Omicron de COVID-19 reprezintă 58,5% din totalul infecțiilor, devenind astfel dominantă la nivel global, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de EFE.
Infecția cu SARS-CoV-2 nu poate fi tratată, deocamdată, ca o boală endemică precum gripa, întrucât incertitudinile sunt mari, iar virusul evoluează rapid, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată, răspândirea tulpinii Omicron nu s-a stabilizat încă.
Medicamentul anti COVID-19 Molnupiravir va ajunge în România până la sfârșitul acestei luni, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
În săptămâna 27 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022 au fost înregistrate 100 de cazuri de gripă, în creștere accentuată față de 17 cazuri din aceeași perioadă din anul precedent, transmite INSP.
Irigatorul bucal este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății orale. Există, însă, o întrebare care persistă: poate el să înlocuiască ața dentară?
După succesul vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BionTech, cele două mari companii de medicamente intenționează să dezvolte un vaccin împotriva zonei zoster, scrie DPA. Acesta va avea la bază aceeași tehnologie ARN Mesager.
Am putea reveni la viața normală în următoarele două luni întrucât tulpina Omicron reprezintă un semn că pandemia de COVID-19, spune un expert din Danemarca. scrie mirror.co.uk.
Tot mai multe date arată că tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 produce simptome mai ușoare ale căilor respiratorii superioare, comparativ cu variantele anterioare, anunță OMS, citată de Reuters.