Continental lanseaza primele anvelope cu poliester realizate din sticle PET reciclate

0
144
csm_ecocontact_6_-_contire.tex__3__cb5bdf6281.jpg

Anvelopele Continental care conțin poliester din sticle PET reciclate sunt acum disponibile pentru toți dealerii din Europa. Continental a adus tehnologia ContiRe.Tex, care poate înlocui complet poliesterul convențional din carcasa anvelopei, în producția de serie în aprilie 2022.

În prezent, producătorul de anvelope premium oferă trei modele în cinci dimensiuni fiecare cu poliester din sticle PET reciclate: PremiumContact 6, EcoContact 6 și anvelopa pentru toate anotimpurile AllSeasonContact.

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia special dezvoltată ContiRe.Tex. Folosește fire de poliester, care sunt obținute din sticle PET uzate, fără etape chimice intermediare și nereciclate în niciun alt mod.

Acest lucru face tehnologia mult mai eficientă decât alte metode standard de procesare a sticlelor PET în fire de poliester de înaltă performanță.

Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fără un ciclu închis de reciclare. Un set de anvelope standard pentru autoturisme folosește materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral („Conține material reciclat”).

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Source