Coreea de Nord, amenințată cu un răspuns ”fără precedent” dacă mai testează arme nucleare

0
112

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 12:50

0 citiri

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud avertizează miercuri, 26 octombrie, că un test nuclear al Coreei de Nord ar antrena un “răspuns de o forţă fără precedent”.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud s-au angajat să dea dovadă de unitate în urma mai multor tiruri de rachetă balistică ale regimului comunist al Kim Jong Un de la Phenian, după ce Washingtonul şi Seulul au avertizat în mai multe rânduri cu privire la faptul că Phenianul se află pe punctul de a realiza un nou test nuclear.

Adjuncţii miniştrilor de Externe ai celor trei ţări au anunţat o consolidare a disuasiunii în regiune, în urma unei reuniuni, la Tokyo.

“Am convenit să să consolidăm şi mai mult cooperarea, pentru ca Coreea de Nord să pună imediat capăt activităţilor sale ilegale şi să reia negocieri în vederea dezarmării nucleare”, anunţă adjunctul ministrului sud-coreean de Externe Cho Hyun-dong.

“Cele trei ţări s-au pus de acord asupra necesităţii unui răspuns de o forţă fără precedent, în cazul în care Coreea de Nord procedează la al şaptelea test nuclear”, a declarat el presei.

Seulul şi Washingtonul au avertizat în mai multe rânduri cu privire la faptul că Phenianul se află pe punctul de a realiza un test nuclear, pentru prima oară din 2017, după o serie de tiruri de rachetă balistică, în ultimele săptămâni.

O rachetă a survolat Japonia luna trecută, iar Coreea de Nord a a anunţat separat că a efectuat exerciţii nucleare tactice.

“Toate aceste comportamente sunt periculoase şi profund destabilizatoare”, a denunţat secertarul de Stat adjunct Wendy Sherman.

Ea a îndemnat Coreea de Nord “să se abţină de la noi provocări”.

Adjunctul ministrului japonez de Externe Takeo Mori a avertizat că “intensificarea activităţilor nucleare şi în domeniul rachetelor ale Coreei de Nord constituie o provocare clară şi serioasă la adresa comunităţii internaţionale”.

Cele trei ţări au convenit “să consolideze disuasiunea în regiunea noastră în vederea dezarmării nucleare a Coreei de Nord”, a sublniat el.

Citește și:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here