
Marti, 21 Iunie 2022, ora 00:26
172 citiri
Oamenii de știință din Norvegia, care au efectuat un studiu publicat în revista National Library of Medicine, pe aproximativ 1.000 de persoane, au examinat o metodă independentă simplă de reducere a depresiei. Ei au constatat că exercițiile fizice de cel puțin 150 de minute pe săptămână, împărțite în 3 ședințe, au un rol important în scăderea semnificativă a simptomelor depresiei.
În plus, și Agenția Europeană pentru psihiatrie și Organizația mondială a Sănătății (OMS) recomandă activitatea fizică regulată, care are un impact real pozitiv asupra depresiei, potrivit Vaughan Today.
Studiul a arătat beneficiile activității fizice pentru persoanele care suferă de depresie, asta deoarece acestea modifică în bine structura creierului denumită hipocamp, care este implicată în mod deosebit în procesele de memorie, învățare și orientare spațială.
Lipsa unei vitamine duce la demență: Poți evita să te îmbolnăvești, dacă faci un lucru simplu
Exercițiile fizice frecvente ale oamenilor nu numai că activează hipocalmul din creier, dar și alte zone ale acestuia, care reduc simptomele depresiei, dar ajută și la prevenirea apariției sale de-a lungul a mai multor ani.
Dacă toate activitățile psihice sunt posibile, important este să găsești activitatea care să îți permită să menții motivația pe termen lung. Fie că este vorba de mers pe jos, alergare, mersul cu bicicleta, înot sau dans, combinarea cu exerciții de rezistență precum întărirea mușchilor, toate trebuie să ajungă la cel puțin 150 de minute săptămânal, împărțite în 3 reprize.
Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO
Toate aceste activități fizice sunt de o importanță reală pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor, se arată în studiul realizat de către oamenii de știință de la Spitalul din Forde și Universitatea Bergen, din Norvegia.
Cercetarea a fost realizată pe 977 de participanți, iar concluzia a fost clară: exercițiul fizic efectuat de pacienți a însemnat o intervenție eficientă pentru tratarea depresiei, prin reducerea simptomelor sau remisiunea acesteia.
Citeste si: