Daniel Cadariu a participat la o întâlnire cu reprezentanţii ANAT şi ANPC

0
131

Ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a participat ieri, alături de conducerea Ministerului Transportului şi Infrastructurii (MTI) şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi ai unor companii aeriene care operează în România, pe tema crizei transportului aerian internaţional, potrivit unui comunicat de presă.

“Păstrarea unei comunicări deschise, a tuturor problemelor, între partenerii din turism şi autorităţile publice, reprezintă singura şansă ca acestă criză a zborurilor internaţionale să fie ameliorată! Subliniez, doar printr-un dialog onest putem înţelege cu adevărat dificultăţile pe care le întâmpină toţi factorii implicaţi, respectiv agenţiile de turism, tour-operatorii şi companiile aeriene, şi cel mai important, în acest fel putem defini soluţii eficiente, care să ne permită protejarea turiştilor”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conform sursei citate, la masa discuţiilor au fost analizate situaţii punctuale de întârziere, reprogramare sau anulare a unor zboruri internaţionale, care au afectat buna desfăşurare a pachetelor de servicii turistice, organizate pentru acest sezon de către agenţiile de turism autohtone. Principalul motiv care a determinat contextul de criză, la nivel modial, este lipsa resursei umane din cadrul companiilor aeriene.

Printre soluţiile discutate pe durata şedinţei se remarcă revizuirea programelor de zbor şi transmiterea acestora către tour-operatori, precum şi asigurarea unei mai bune comunicări cu turiştii din partea companiilor aeriene. Totodată, a fost evidenţiată importanţa respectării prevederilor europene în vigoare pentru compensarea călătorilor păgubiţi de întârzierea zborurilor sau anularea acestora, precum acordarea, în aceste cazuri, a unor condiţii de natură materială.

Invitaţii prezenţi la întâlnire au apreciat iniţiativa Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, precum şi dialogul deschis. Din partea ANPC au fost prezenţi Horia Constantinescu, preşedinte, şi Paul Anghel, director general. MTI a fost reprezentat de Mihai Ionescu, director. Din partea companiilor aeriene, au participat reprezentanţi ai TAROM, Blue Air şi Wizz Air, se mai arată în comunicat.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here