De câți bani ai nevoie pentru a fi fericit?

0
32

Nu este un secret pentru nimeni fapul că banii influențează fiecare aspect al vieții noastre, de la locul unde alegem să trăim, la ceea ce facem, ce școală frecventăm și, implicit și ce mâncăm. Deși sunt multe persoane care spun că ar fi mai fericite dacă ar avea mai mulți bani, cercetătorii în psihologie pot fi în dezacord cu privire la efectul pe care partea financiară o are asupra sentimentului de bunăstare și fericire a unei persoane.

Câți bani ar trebui să ai pentru a fi o persoană fericită

Potrivit unui studiu, dacă fericirea ar avea un preț, oamenii obișnuiți ar crede că ar costa puțin peste 1 milion de dolari. Cercetările vechi sugerau însă că un venit de 75.000 de dolari pe an ar fi suficient pentru fericire.

În prezent, unii experți spun că nu există o cifră magică universală pentru ca un om să fie fericit.

“Pentru mulți dintre noi, contul nostru bancar sau valoarea netă este o simbolizare vizuală a modului în care ne măsurăm valoarea de sine. Adesea o echivalăm cu cifrele din conturile noastre bancare, cu soldul fondurilor noastre de pensii sau cu valoarea activelor noastre”, afirmă Lindsay Bryan-Podvin, terapeut financiar, conform New York Post, scrie observatornews.ro.

Specialistul mai spune că, frecvent, clienții ei cred că banii îi împiedică să avanseze în planurile de îmbunătățire personală, punctând că acest lucru nu este adevărat.

Cum poți afla dacă venitul tău actual îți permite să-ți atingi obiectivele financiare

Indiferent de câți bani câștigi, bilanțul finanțelor tale este o modalitate bună de a înțelege dacă venitul tău actual îți permite să-ți atingi obiectivele financiare și de viață, fie că este să deții o casă sau să poți merge în vacanțe în mod regulat.

Dacă ai resurse, poți lua în considerare angajarea unui planificator financiar certificat care să te ajute să înțelegi ce este important pentru tine și cum îți poți atinge obiectivele financiare. Dacă nu ești în poziția în care să angajezi un planificator financiar, ia în considerare crearea unui buget și urmărirea cheltuielilor, scrie cnbc.com.

Source</a