De ce părăsesc oamenii companiile? Auditul programului de beneficii pentru angajați îmbunătățește retenția cu 25%

0
358

De ce părăsesc oamenii companiile? Auditul programului de beneficii pentru angajați îmbunătățește retenția cu 25% Unsplash.com

Retenția angajaților buni este una dintre preocupările majore ale companiilor, mai ales în ultimii ani, când fluctuația de personal a deveni din ce în ce mai mare, iar deficitul de specialiști s-a acutizat. În plus, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a adus un sentiment de nesiguranță și de lipsă de perspectivă în rândul angajaților, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru managementul organizațiilor.

Condițiile de muncă s-au îmbunătățit în ultimii ani, pachetele salariale complexe și beneficiile acordate angajaților s-au diversificat constant, iar companiile alocă bugete consistente pentru bunăstarea angajaților, pentru a-i păstra și pentru a reduce fluctuația de personal, evitând astfel pierderi mai mari în urma plecării celor mai buni specialiști.

Tichetele de masă, tichetele cadou, voucherele de vacanță, de studii, de perfecționare profesională sau de dezvoltare personală, serviciile de sport și wellness, transportul decontat și asigurările medicale sunt principalele beneficii acordate de angajatori și care fac diferența atunci când un angajat decide să facă o schimbare în carieră.

Cu toate acestea, fluctuația de personal rămâne la niveluri semnificative, mai ales pe pozițiile de specialiști înalt calificați. Studiile din domeniul resurselor umane arată că, deși piața beneficiilor extrasalariale în România a depășit cu mult 100 de milioane de lei și urmează o tendință ascendentă de la an la an, timpul mediu petrecut de un angajat în aceeași companie a scăzut la 4 ani, după care foarte mulți aleg să facă o schimbare de carieră.

“Cum se explică faptul că, deși companiile investesc în pachete salariale generoase și acoperă multe dintre nevoile angajaților, de la sănătate, la dezvoltarea personală, timp liber sau transport, fluctuația de personal este atât de mare? Cred că fiecare organizație ar trebui să-și evalueze pachetele de beneficii pe care le acordă angajaților și să creeze pachete adaptate la nevoile lor. Un audit al beneficiilor pentru angajați poate rezolva această problemă și poate scăpa companiile de cheltuielile mult mai mari cu care se confruntă în cazul plecării oamenilor cheie”, spune Alexandra Durbacă, director executiv al Leader Team Broker.

Auditul programului de beneficii pentru angajați

Leader Team Broker a creat un serviciu de audit al programului de beneficii pentru angajați, menit să îmbunătățească gradul de retenție în industrii și în poziții cheie.

Printr-un nivel ridicat de personalizare a beneficiilor, pentru a le face relevante pentru angajați și printr-o matrice de eficientizare a costurilor pentru companii, programul de audit al beneficiilor pentru angajați lansat de Leader Team poate ridica rata de retenție cu 20% -25% și poate salva pentru companie până la 40% din bugetul investit în pachetul salarial.

Auditul are o abordare 360 de grade, pe toate nivelurile, în proiect fiind implicați avocați, specialiști pe domeniul HR, specialiști pe GDPR și pe domeniul fiscal.

De ce au nevoie companiile de un program de audit

Scopul procesului de audit este acela de a identifica punctele forte și pe cele slabe ale unei companii, din punct de vedere al beneficiilor oferite. Prin intermediul  acestui instrument, vei identifica foarte clar care sunt beneficiile existente în momentul de față și care sunt acele beneficii noi pe care ai putea să le implementezi în următorul an, pentru a crește productivitatea și performanța angajaților.

Cu ajutorul fișei de audit se pot revizui și îmbunătăți politicile, procedurile, documentele și sistemele de resurse umane actuale. Un astfel de program se adresează oricărei companii cu peste 30 de angajați, indiferent de domeniul de activitate.

Pașii programului de audit:

  •     culegerea informațiilor privind programul de beneficii existent;
  •     aplicarea unor chestionare de evaluare a satisfacției angajaților companiei;
  •     realizarea raportului de audit;
  •     prezentarea rezultatelor auditului către management și propunerea de soluții.

Retailerii de modă își mută fabricile din Asia. Producătorii interesați de România

Marile companii de îmbrăcăminte și încălțăminte își mută producția în țări mai apropiate de magazinele lor din SUA și Europa, fiind afectate de o reapariție a infecțiilor cu tulpina Delta în…

De ce părăsesc oamenii companiile? Auditul programului de beneficii pentru angajați îmbunătățește retenția cu 25%

Retenția angajaților buni este una dintre preocupările majore ale companiilor, mai ales în ultimii ani, când fluctuația de personal a deveni din ce în ce mai mare, iar deficitul de specialiști s-a acutizat. În…

Datoria publică ajunge la un nivel ÎNGRIJORĂTOR. Comisia Europeană reduce estimările de creștere economică pentru România

Comisia Europeană a redus ușor previziunea pentru creșterea economică a României în acest an. Avansul va fi de 7%, față de estimarea anterioară de 7%. Executivul comunitar prognozează o creștere…

(P) realme intră în cursa de Black Friday cu reduceri masive

realme participă pentru prima dată în România la Black Friday București, România – realme, producătorul de smartphone-uri și produse AIoT cu cea mai rapidă ascensiune din piață, anunță prima sa…

Inflația EXPLODEAZĂ. Pericol pentru economia României

Inflația a crescut în luna octombrie cu mult peste așteptări în România, ajungând la 7,94% față de aceeași lună a anului trecut, arată o analiză semnată de Bogdan Maioreanu, analist și comentator de…

ROBOR la 3 luni în creștere ALARMANTĂ. La ce valoare a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns la 2,58% pe an, de la 2,55% miercuri, arată datele BNR.  Indicele ROBOR la 6…

Confederația Patronală Concordia: Mediul de afaceri cere stabilitatea sistemului fiscal

Discuțiile din ultimele zile despre schimbări importante ale sistemului de taxare și creșterea fiscalității din România nu sunt deloc binevenite, în opinia membrilor Confederației Patronale…

Pensiile private – factor de stabilitate pentru economie

La 13 ani de la constituire, piața pensiilor private a ajuns să reprezinte cea mai importantă componentă a pieței financiare nebancare, din perspectiva valorii activelor totale înregistrate de fondurile de pensii…

Schimbare MAJORĂ în sistemul fiscal din România. Companiile trebuie să depună o nouă declarație la ANAF

O nouă declarație trebuie depusă la ANAF de către marii contribuabili începând din 2022. Este vorba despre formularul SAF-T care va trebui completat în anii următori și de către celelalte firme. Acesta…

Pensia nu e deloc o idee îndepărtată

Se împlinesc deja 15 ani de când România s-a alăturat statelor dezvoltate în care fondurile de pensii private funcționează eficient în completarea sistemului public de pensii. În țări precum Olanda, Germania,…

90% dintre români vor să continue achizițiile online în perioada următoare

Românii tind de cumpere mai mult online din cauza restricțiilor și a schimbărilor de comportament social induse de pandemie, arată studiul Google „Smart Shopper”, realizat în vara lui…

Motivele pentru care angajații români ar renunța la job fără să anunțe compania

73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul dacă ar interveni situații cu care nu sunt de acord. Pentru 25% un motiv ar putea fi obligativitatea vaccinării, arată un studiu…

Indicele ROBOR la 3 luni crește ALARMANT. La ce valoare a ajuns

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut astăzi la 2,55% pe an, de la 2,48% marţi, arată datele BNR. ROBOR la 3 luni…

UPDATE Veste PROASTĂ pentru români. Inflația ajunge la cote ALARMANTE. Scumpiri în lanț

Cele mai mari scumpiri din ultimul an sunt la electricitate, combustibili şi uleiul comestibil. Totodată, în luna octombrie nu s-a ieftinit niciun produs, arată datele INS. În perioada octombrie 2020 -…

Impactul economic al Pilonului 2 de Pensii

Conform prognozelor Eurostat, ONU, Institutul Național de Statistică, populația României va continua să se reducă și va ajunge în 2050, în funcție de diversele prognoze, undeva între 13 și 16…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here