DE LA 1 OCTOMBRIE Călin Fusu preia funcţia de director general al Vivre Deco

0
469

“Am urmărit întotdeauna ca orice investiţie să devină lider de piaţă şi, cu acest gând, preiau noul mandat”, spune Fusu

Călin Fusu, administrator al Vivre Deco, va prelua funcţia de director general al companiei, începând cu data de 1 octombrie, în locul Monicăi Cadogan, conform unui anunţ de astăzi al retailerul online de mobilier şi decoraţiuni publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Domnia sa a declarat: “Vivre este o companie solidă, un brand puternic şi valoros, care a câştigat în nouă ani atât încrederea clienţilor, cât şi pe cea a investitorilor (…). Obiectivul principal rămâne acelaşi, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune. Îmi propun să investim în continuare în tehnologie, să venim cu soluţii de înaltă calitate şi, astfel, să răspundem noilor nevoi şi noului stil de viaţă, care s-a schimbat odată cu pandemia. Am urmărit întotdeauna ca orice investiţie să devină lider de piaţă şi, cu acest gând, preiau noul mandat de director general al Vivre”.

Călin Fusu este fondator Neogen, societate care se ocupă de crearea, achiziţionarea şi administrarea afacerilor inovatoare, de tehnologie, în special din sectorul online. Şi-a început activitatea în 1995 ca equity trader la NCH Capital, apoi, între anii 2000 – 2019, a fondat şi condus din poziţia de CEO compania BestJobs. Din februarie 2012 este cofondator al Vivre Deco, conform anunţului de la BVB.

Compania are două emisiuni de obligaţiuni listate prin Sistemul Multilateral la bursei noastre. Una dintre acestea, în valoare totală de 3,45 milioane de euro, a fost emisă în martie anul trecut, are maturitatea de cinci ani, şi dobânda fixă de 5,25% pe an. Cealaltă, în valoarea de şapte milioane de euro, a fost lansată în aprilie acest an, are scadenţa în 2026 şi dobânda anuală de 5,5%.

Anul trecut, Vivre Deco a încheiat cu o cifră de afaceri netă de 295,2 milioane lei, în creştere cu 50% faţă de cea din 2019, evoluţie determinată atât de cererea mai ridicată din partea clienţilor existenţi şi a celor noi, cât şi de creşterea interesului pentru cumpărăturile online în general. Profitul net a crescut de la trei milioane lei în 2019, la 7,4 milioane lei în 2020, ca urmare a economiilor de scară, datorate volumelor mai mari, conform companiei.

În acţionariatul Vivre Deco se regăsesc firmele Neogen, cu o deţinere de 50%, Advisory Delta, societate ce aparţine Monicăi Cadogan şi soţului său, şi Nagy Vajda Andras Peter, cu 5% din retailerul online de mobilier.

Source