Decizia Metrorex, dupa discutiile cu sindicatul: nu se vor face concedieri. Cercetarea disciplinara a participantilor la protest este suspendata

0
168

Metrorex anunta, marti seara, ca s-a fnalizat prima runda de discutii dintre conducerea companiei si reprezentantii sindicatului. In cadrul discutiilor directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, a reiterat ideea ca nu vor exista disponibilizari, iar cercetarea celor care au participat la protestul de vineri este suspendata. Conducerea companei anunta, insa, ca problemele financiare ale Metrorex trebuie rezolvate, iar cercetarea penala si recuperarea pierderilor de la cei cre au blocat metroul continua.

Discutiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marti, 30 martie, cu aceleasi concluzii precum cele stipulate in procesul verbal de vineri, ziua actiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului. In cadrul discutiilor, directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, a reiterat ca, la acest moment nu se vor opera disponibilizari. Situatia economica a companiei va fi pe agenda unei discutii viitoare, insa ea ramane neschimbata. Metrorex trebuie sa isi asaneze problemele financiare”, a transmis, marti seara, Metorx, intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Imperiul financiar al sindicatului Metrorex: 75% din vanzarile comerciale la metrou si 53% din spatiile publicitare

Potrivit documentului, “matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri si cheltuieli trebuie aduse in parametrii bugetari stabiliti prin lege”.

“De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discutiilor cu sindicatul, actiunea disciplinara interna la adresa participantilor la actiunea ilegala de blocare a metroului este suspendata, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucuresti. Acesta stipuleaza ca perioada de discutii are termen data de 05 aprilie. Celelalte actiuni de natura penala si cele menite sa recupereze prejudiciul cauzat companiei inainteaza firesc”, a mai transmis compania.

Citeste si: Salariile de la Metrorex. Cat incaseaza net directorii, inginerii, sudorii, casierele sau economistii cu “spor de tunel”

Metrourile nu au functionat, vineri, dupa ce cateva sute de angajati au protestat coborand pe caile de rulare.

Metorex a anuntat ca pierderile cauzate de actiunea de protest considerata ilegala depasesc 2,8 milioane de lei, ar compania va face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.


Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a depus o plangere la DNA, iar Metrorex la DIICOT, fiind deschise anchete.

Citeste si: Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrou

Sindicalistii l-au atacat pe Catalin Drula, ministrul Transporturilor, sustinand ca “nu poate sa spuna ca nu stie nimic”, in conditiile in care i-au trimis 21 de informari de cand si-a preluat functia.

“Drula. Inca ministrul Drula. Mai bine ramane deputat.
A venit la Digi TV si o tot arunca ca nu negociaza cu ” teroristii “. O noua strofa in poezia invatata pe care o recita peste tot unde este invitat.

A zis ca cele 21 de adrese au fost doar informari. Pai chiar si asa, in 90 de zile de mandat sa ai 21 de adrese de informare si sa spui ca nu stii nimic e greu. Deci este clar, nu poate intelege si nu poate respecta pe nimeni. Nici chiar legea!”, au scris sindicalistii pe Facebook marti, 30 martie.

CITESTE SI:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here