Deputat de Brasov: Renunt la gratuitatea pe transportul feroviar in favoarea unui student

0
41
predescu.jpg

Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov, a votat PENTRU menținerea gratuității transportului pe cale ferată pentru studenți, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru învățământ ce s-au desfășurat miercuri, la Camera Deputaților.

În contextul în care parlamentarii PNL-USR-UDMR au respins acordarea gratuității transportului feroviar pentru studenți, deputatul de Brașov a declarat că renunță la „beneficiul” parlamentar de a avea transport gratuit, în favoarea unui student și îi provoacă pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel.

„Am votat cu gândul că fiecare ban acordat elevilor și studenților reprezintă o investiție, nu o cheltuială! Știați că parlamentarii beneficiază de transport feroviar gratuit, în timp ce studenții vor pierde acest drept? În aceste condiții, eu renunț la acest „beneficiu” în favoarea unui student și îi provoc pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel”, a spus deputatul Ana-Loredana Predescu.

Potrivit acesteia, chiar și Ministerul Finanțelor recunoaște că impactul bugetar al călătoriilor gratuite pe cale ferată este unul extrem de redus, 0,018% din PIB, respectiv 157 milioane de lei.

În total, 305.000 de tineri beneficiau de această mobilitate extinsă, ajungând în medie la 35 de călătorii pe an, a mai spus Predescu.

“Nu consider că de la tineri trebuie să facem economie”, a conchis Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov. 

Source