Descoperire istorică extraordinară: Dovezi rare ale crucificării romane, ca a lui Iisus Hristos, găsite în premieră în Europa VIDEO

0
286

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 03:00

29 citiri

Crucificarea lui Iisus Hristos, cea mai înfiorătoare formă de pedeapsă capitală folosită în lumea antică, a reprezentat unul dintre cele mai importante evenimente din istoria creștinismului. Acum, dovezi rare privind crucifcarea din timpul Imperiului Roman au fost descoperite în premieră, în Europa.

Prima dovadă a unei crucificări din Marea Britanie și a doua la nivel mondial, după cea de la Ierusalim din 1968, a fost găsită în Cambridgeshire. Evenimentul, care s-a produs în urmă cu 1.900 de ani în urmă, consemnează răstignirea unui sclav roman, ale cărui rămășite s-au găsit în satul Fenstanton, împreună cu un cui băgat prin călcăi, în piciorul său drept, potrivit Daily Mail.

Analiza experților de la Universitatea Cambridge a confirmat crucificarea, ea fiind singura cauză a morții. Experții susțin că sclavul ar fi avut vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani.

Crucificarea a fost practicată în timpul Imperiului Roman, iar descoperirea arheologică din Marea Britanie este o dovadă excepțională despre această practică. Se crede că tânărul a fost condamnat pentru o infracțiune foarte gravă, pentru acele vremuri.

Este doar a doua crucificare confirmată din istorie, prima fiind descoperită în 1968, la Ierusalim, Israel. Profesorul John Granger Cook de la Colegiul LaGrange din Georgia, Statele Unite estimează că între anii 200 î.Hr. și abolirea crucificării, în 337 d.Hr., între 100.000 și 150.000 de oameni au fost răstigniți, în teritoriile controlate de romani.

”Această este o descoperire importantă extraordinară deoarece este doar a doua a unei victime din epoca romană. Singurul alt exemplu al unui os al călcăiului cu un cui de crucificare în el, este un schelet din secolul I, descoperit la Ierusalim, cu mai bine de 50 de ani în urmă.

Descoperire care i-a uimit pe arheologi: O comoară de aur nemaivăzută

Noua descoperire britanică va arunca probabil o nouă lumină asupra crucificării din timpul Imperiului Roman”, a spus Cook, scrie Independent.

Să spunem că Iisus Hristos a fost crucificat pe muntele Calvarului sau Golgota, de către conducătorii romani, după ce El a contestat supremația imperială. Acest eveniment din istoria creștinismului s-a petrecut aproximativ în anul 32 d.Hr., în timpul lui Pontius Pilat, conform Britannica.

Descoperire ce surprinde lumea: Fenomenul prin care munții Himalaya au ”scos” capul din interiorul Pământului VIDEO

Videoclipul de mai jos este un fragment din filmul ”The Passion of the Christ” și prezintă scena crucificării lui Iisus Hristos. Vă avertizăm că el conține imagini care ar putea să vă afecteze emoțional.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here