Descoperire neașteptată a astronomilor: ”Maggie, nu știm exact cum a ajuns acolo în Calea Lactee” VIDEO

0
182

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 05:31

43 citiri

O echipă internațională condusă de astronomi de la Institutul Max Plack (MPIA) din Germania a făcut o descoperire impresionantă pentru știință, undeva la o distanță de aproximativ 55.000 de ani-lumină de Pământ. Cercetătorii au găsit una dintre cele mai mari structuri cosmice cunoscute din Calea Lactee, ce conține hidrogen gazos și pe care au denumit-o ”Maggie”, ea întinzându-se pe aproximativ 3.900 de ani-lumină.

Acest filament uriaș ar putea reprezenta o legătură cu ciclul materiei al stelelor. Hidrogenul este cea mai râspândită substanță din univers și ingredientul principal în formarea acestor corpuri, potrivit MPIA.

”Locația acestui filament a contribuit la acest succes. Nu știm încă exact cum a ajuns acolo. Dar structura se extinde la aproximtiv 1.600 de ani-lumină sub planul Căii Lactee. Drept urmare, radiația de la hidrogen iese în evidență clar pe fundal, făcând vizibil filamentul”, a spus Jonas Syed, doctorand la MPIA.

Viteza medie a noii structuri de hidrogen gazos descoperite în Calea Lactee este determinată în principal de rotația discului galaxiei. Ea are o lungime de aproximativ 3.900 de ani-lumină și o lățime de 130 de ani-lumină, fiind situată la 55.000 de ani-lumină de Pământ”, a explicat Sumeyye Suri, co-autor al studiului.

Un celebru fizician britanic avertizează lumea: ”Pământul poate fi lovit cu puterea a 50 de bombe de la Hiroshima” VIDEO

Un alt autor al cercetării, Juan Soler a descoperit primul indiciu despre această structură gigantică, în urmă cu un an. El a denumit-o filamentul ”Maggie”, după cel mai lung râu din țara sa natală, Columbia, Rio Magdalena.

”Maggie era deja recunoscută în evaluările anterioare ale datelor. Dar studiul actual demonstrează fără îndoială că este o structură coerentă”, a spus Soler.

Don’t Look Up! NASA avertizează că 5 asteorizi se îndreaptă în direcția Pământului în ianuarie 2022 VIDEO

Trebuie precizat faptul că hidrogenul apare în univers în diferite stări. Astronomii l-au observat sub formă de atomi și molecule. Doar gazul molecular se condensează în nori relativ compacți.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here