Descoperire neasteptata despre tipetele umane: Cand urla oamenii si care strigate sunt descifrate mai repede VIDEO

0
276

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Oslo, Norvegia au realizat un studiu referitor la tipetele umane, despre tipurile emotionale ale acestora si rapiditatea descifrarii lor de catre oameni. Rezultatele expertilor au fost cu totul diferite fata de asteptarile lor.

Spre deosebire de primate, care folosesc tipetele pentru a comunica stari de furie si frica, oamenii striga cu glas tare in cel putin sase situatii emotionale, potrivit unui studiu publicat, acum cateva zile, in revista PLOS Biology.

“Oamenii impartasesc cu alte specii potentialul de a anunta pericolul atunci cand tipa, dar se pare ca persoanele care urla pot semnala, de asemenea, si emotii pozitive precum bucuria extrema si placerea”, a declarat Sascha Fruhholz, profesor la Universitatea din Oslo si conducatorul analizei.

De regula, expertii sustin ca exista tipete ale oamenilor corespunzatoare a sase stari emotionale, astfel: furie, frica, durere, placere, tristete si incantare.

Insa, concluziile specialistilor norvegieni au fost neasteptate. “Rezultatele studiului nostru sunt surprinzatoare. Cercetatorii presupun, de obicei, ca sistemul cognitiv primat si uman este reglat astfel incat sa detecteze semnele unor pericole si amenintari din natura, ca un mecanism de supravietuire.

In timp ce acest lucru este adevarat la primate, in schimb la oameni tipetele s-au diversificat in mare masura si acest aspect reprezinta un pas major al evolutiei”, a adaugat Fruhhoilz, scrie CNN.


Oamenilor le place sa tipe si atunci cand sunt surpinsi si incantati, iar de multe ori au acest obicei cand sunt uimiti sau emotionati. Experimentul a dezvaluit faptul ca la fiinta umana, creierul acesteia reactioneaza mai rapid la tipetele pozitive decat la cele alarmante.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here