Diana Șoșoacă, atac dur la adresa lui Orban pe tema pensiilor: „Nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine”

0
63

iana Şoşoacă a declarat că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica “eventual” din legislatura viitoare, deoarece legea nu acționează retroactiv.

Diana Șoșoacă, atac dur la adresa lui Orban pe tema pensiilor: „Nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine”

Diana Şoşoacă a declarat că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica „eventual” din legislatura viitoare, deoarece legea nu acționează retroactiv.

„Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea. Acum l-am auzit până în capătul sălii. Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie.

V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României. De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile”, a declarat Diana Şoşoacă la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, potrivit Agerpres.

„Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi făceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile”, a explicat Şoşoacă.

Șoșoacă și-a exprimat nemulțumirea față de intenția parlamentarilor PNL de a revoca Avocatul Poporului din funcție.

„Şi, domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi cei care am luptat în stradă împotriva celui mai abuziv şi mai restrictiv Guvern al României, conform raportului Avocatului Poporului pe anul 2020, pe care vreţi să-l revocaţi din funcţie. De ce? Pentru că a fost singura persoană care a dat curs tuturor solicitărilor societăţii civile şi datorită acestei societăţi civile mai avem libertate în această ţară.

O mână de avocaţi şi o mână de oameni care nu v-au lăsat să vă bateţi joc de România. Şi nu am să vă permit niciodată să mai minţiţi poporul român. Asta trebuie să înţelegeţi, domnule Orban. Lăsaţi oamenii săraci, că habar nu aveţi. Sunteţi atât de sus încât habar nu aveţi ce este jos”, a mai spus Diana Şoşoacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here