Din ce în ce mai puțini români se vaccinează împotriva Covid-19

0
211
Din ce în ce mai puțini români se vaccinează împotriva Covid-19

Aproape 25.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri CNCAV.

Din cele 24.983 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 6.459 au primit prima doză, 5.029 pe cea de-a doua, iar 13.495 au primit doza de rapel.

7.909.707 persoane au fost până acum vaccinate cu prima doză, 7.763.161 au schema completă de vaccinare, iar 1.943.278 au și doza de rapel.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 reacții adverse, iar numărul total raportat de la începutul campaniei de vaccinare a ajuns la 19.664.

CNCAV precizează că 218 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Din ce în ce mai puțini români se vaccinează împotriva Covid-19

Aproape 25.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri CNCAV.

Comisia Europeană propune trei noi taxe pentru bugetul UE

Comisia Europeană a propus miercuri trei noi taxe în blocul comunitar, care pe parcursul următoarelor decenii ar urma să permită rambursarea fondurilor colectate de UE pentru a finanţa componenta de granturi a NextGenerationEU, transmite Reuters.

USR nu votează bugetul pe 2022

USR anunță, miercuri, că nu va vota proiectul de buget pentru anul 2022, pe care îl consideră unul al minciunii și hoției: bugetul Administrației Prezidențiale crește cu 23% – „s-o fi scumpit golful”, iar pentru agenții ale statului se cumpără bolizi de lux – „nu le place să meargă cu Logan”.

Șapte aeroporturi din țară primesc ajutoare de stat de până la 51,5 milioane de lei

Șapte aeroporturi din țară vor primi ajutoare de stat pentru acoperirea deficitului de lichidități cu care se confruntă din cauza crizei generate de pandemia de Covid.

Comisia Europeană anunță un nou test PCR care detectează varianta Omicron: Nu va mai fi nevoie de secvențiere

Toate laboratoarele care efectuează teste PCR ar putea utiliza o nouă descoperită de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC) pentru a identifica noua tulpină Omicron, fără a fi nevoie de o secvențiere.

Ciucă: Vom avea certificat verde până la sfârșitul anului

Certificatul Verde va merge la votul Parlamentului, decizia de asumare a răspunderii fiind respinsă, miercuri, în ședința coaliției. Premierul Nicolae Ciucă este încrezător că acesta va primi votul până la finalul anului.

Toate traseele montane din Argeș, închise. Riscul de avalanșă este de grad 4 din 5

Toate traseele montane din munții Făgăraș – Iezer, Păpușa și Piatra Craiului- sunt închise. Riscul de avalanșă este de grad 4 din 5, au anunțat miercuri salvamontiștii din Argeș.

Suspectul dublei crime din Iași a fost adus din Italia în România

Suspectul dublei crime de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, a fost adus, miercuri seara, în România. El a ajuns pe Aeroportul Otopeni și va fi dus la audieri.

Conducerea Alro anunță că nu a luat o decizie privind oprirea activității

Alro anunță, în legătură cu informațiile privind închiderea iminentă a activităţii de producţie apărute în presă, că nu a luat o decizie în acest sens în forurile statutare, în ciuda situaţiei excepţionale de pe pieţele de energie şi gaze.

Prognoză sumbră pentru finalul anului 2021. Octavian Jurma: Va avea loc peste o saptamana

Medicul Octavian Jurma a declarat, miercuri, la Antena3, cand vom putea identifica debutul valului Omicron in Romania si ce am putea face pentru a limita raspandirea in scoli si la locul de munca.

Cele mai multe cazuri noi de COVID faţă de ultima raportare, în Capitală (866)

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 866, urmat de judeţele Ilfov – 118, Cluj – 54 şi Olt – 50, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

VIDEO Ciucă: Avem în față un buget echilibrat, responsabil și realist

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă spune că bugetul pe 2022 este unul echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

Papa Francisc îndeamnă întreaga Europă să împartă responsabilitatea pentru migranţi

Toate ţările din Europa trebuie să împartă responsabilitatea de a primi migranţi şi de a-i ajuta să se integreze, a declarat miercuri papa Francisc, îndemnând naţiunile să-şi “deschidă uşa inimii”, transmite Reuters.

Ministerul Finanțelor anunță cum va fi folosit împrumutul din PNRR

Ministerul Finanțelor a anunțat miercuri, după aprobarea ordonanței privind Acordul de împrumut dintre România și Comisia Europeană, că cele trei destinații majore ale banilor sunt: finanțarea reformelor, acoperirea deficitului și refinanțarea datoriei publice.

Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției

Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției, fiindcă se bazează pe o mare minciună, și anume că vor crește veniturile în ritmul prognozat, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Source