Edenred şi Global Payments au încheiat un parteneriat pentru accelerarea digitalizării comerţului din România

0
14

Edenred România, platformă digitală lider de servicii şi plăţi, şi Global Payments, lider mondial pe piaţa furnizării de soluţii şi echipamente de plată, anunţă lansarea parteneriatului pentru accelerarea digitalizării comerţului din România, se arată într-un comunicat de presă. Parteneriatul îşi propune, astfel, să stimuleze creşterea acceptării plăţilor cu cardul în rândul comercianţilor la nivel naţional. Acesta este primul parteneriat din România între o companie din industria de beneficii extrasalariale şi un furnizor de soluţii şi echipamente de plată, acest parteneriat fiind deja operaţional.

Potrivit sursei citate, programul se adresează prioritar afacerilor locale care nu deţin POS-uri instalate în locaţii. Comercianţii obţin astfel un pachet uşor accesibil, bazat pe mixul dintre tehnologiile, serviciile şi expertiza de piaţă ale companiei Global Payments şi acceptarea facilă a cardurilor de masă, cadou, de vacanţă, culturale sau sociale emise de Edenred, având astfel un impact direct în creşterea afacerilor.

Ca parte a acestui parteneriat, Global Payments le oferă comercianţilor parteneri Edenred România soluţii ce permit acceptarea tuturor tipurilor de carduri – de la terminale de plată fizice, la soluţii de plată mobile şi online.

GP Tom, cea mai nouă soluţie de plată dezvoltată de Global Payments, permite comercianţilor să accepte plăţi cu cardul prin intermediul propriului telefon mobil, înlocuind terminalul clasic POS. Telefonul comerciantului este practic transformat într-un terminal de plată printr-o simplă instalare din Google Play Store a aplicaţiei GP Tom, compatibilă cu toate telefoanele cu sistem de operare Android 8 (sau superior) şi chip NFC încorporat.

Ştefan Toderiţă, Business Development Director Edenred România, declară: “Într-o lume dinamică şi digitalizată, ne-am asumat responsabilitatea de a sprijini mediul de afaceri local, oferindu-le partenerilor noştri soluţii pentru a-şi creşte afacerile şi acces la canale alternative pe care le-au folosit într-o măsură mai mică. Parteneriatul cu Global Payments se înscrie în strategia noastră de a susţine comercianţii şi antreprenorii în direcţia digitalizării afacerilor, pentru ca aceştia să poată accesa toate sumele disponibile pe cardurile de masă, cadou, de vacanţă, culturale sau sociale emise de Edenred România, într-un context în care cererea pe zona de beneficii extrasalariale este în creştere”.

În parteneriatul cu Global Payments, utilizatorii soluţiilor Edenred vor avea acces la o reţea extinsă şi variată de comercianţi care acceptă plăţi într-un mediu certificat şi securizat, respectând ultimele standarde tehnice de securitate a datelor, se menţionează în comunicat.

Ionela Mitran, Head of Sales Global Payments, declară: “Parteneriatul cu Edenred România reprezintă încă un pas pe care Global Payments îl face în direcţia extinderii soluţiilor de plată inovative către mediul de afaceri. Comercianţii pot beneficia rapid şi simplu de soluţii de acceptare la plată a cardurilor, atât debit, credit, cât şi carduri de beneficii, astfel încât să poată răspunde cererii consumatorilor de a plăti fără numerar. Îmbinarea ofertei Edenred cu soluţiile Global Payments este cea mai bună premisă care va face acest parteneriat un beneficiu major pentru comercianţi.”

Prezent pe piaţa din România din 2016, Global Payments gestionează un portofoliu de peste 9.000 comercianţi, cu peste 14.000 terminale POS. Soluţia inovativă de plată card pe telefoanele mobile GP Tom, lansată în luna februarie a acestui an, cunoaşte un real succes pe piaţa din România în rândul comercianţilor şi antreprenorilor – restaurante, cafenele, hoteluri, braserii, magazine de proximitate, pieţe locale – datorită usurinţei în utilizare şi fiabilităţii soluţiei.

Industria de beneficii extrasalariale este una dintre cele mai digitalizate din România, tehnologia jucând un rol esenţial în derularea operaţiunilor curente. În prezent, gradul de digitalizare în Edenred este de aproximativ 90%, iar utilizatorii, care îşi doresc flexibilitate şi mai multe opţiuni, beneficiază de soluţii de plată mobile pentru toate produsele esenţiale din ecosistemul de beneficii oferite de Edenred.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here